Σαρηγιάννης: Υπήρχε κίνδυνος για 25.000 κρούσματα την ημέρα - Δεν μίλησα για να μην προκληθεί πανικός

lawandorder.gr 11-06-2021 11:20 Τελευταία ενημέρωση: 11-06-2021 11:20
Σαρηγιάννης: Υπήρχε κίνδυνος για 25.000 κρούσματα την ημέρα - Δεν μίλησα για να μην προκληθεί πανικός
"Οταν πεις ότι θα έρθουν 25.000 κρούσματα την ημέρα, το πιθανότερο είναι ότι θα δημιουργήσεις πανικό κι ο κόσμος δεν θα τηρήσει κανένα μέτρο", είπε ο κ. Σαρηγιάννης

Για τη φορά που είπε "ψέματα" σχετικά με τον κορονοϊό, μίλησε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".

Ο καθηγητής Περιβαλλοντολογίας του ΑΠΘ, που βάσει της ανάλυσης των λυμάτων "προβλέπει" την πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού στην κοινότητα, είπε πως στα τέλη Σεπτέμβρη "όταν όλοι βλέπαμε ότι έρχεται δεύτερο κύμα, οι δικοί μας υπολογισμοί έλεγαν ότι αν δεν πάρουμε μέτρα - που δεν είχαμε πάρει τότε- θα έφταναν στις 25.000 τα κρούσματα".

Εξηγώντας τον παράγοντα της αντίληψης του κινδύνου σε προγνωστικά κινδύνου, είπε πως "είναι σημαντικό αυτό που θα ακούσουμε όλοι. Η αντίληψή μας για τον κίνδυνο αλλάζει την αντίδρασή μας", σημειώνοντας πως "στις τεχνικές μας εκθέσεις λέγαμε τα στοιχεία".

Όσο για το γιατί δεν είπε την αλήθεια, αιτιολόγησε λέγοντας πως, "όταν πεις ότι θα έρθουν 25.000 κρούσματα την ημέρα, το πιθανότερο είναι ότι θα δημιουργήσεις πανικό κι ο κόσμος δεν θα τηρήσει κανένα μέτρο".

Ερωτηθείς για τις προβλέψεις που είχε κάνει ότι μετά τις 16 Ιουνίου τα κρούσματα θα είναι σε τριψήφιο πλέον αριθμό, κάτι που έγινε νωρίτερα, απάντησε πως "ο λόγος που πέσαμε έξω προς το καλύτερο είναι τα self test" και παρατήρησε πως, "τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα".

Όσο για το πότε θα γίνουν διψήφια τα ημερήσια κρούσματα, απάντησε πως είναι λίγο νωρίς για διψήφιο αριθμό, αφού θα έχουμε και συρροή τουριστών, εκτιμώντας ωστόσο ότι, "200-300 κρούσματα την ημέρα είναι κάτι που θα δούμε σύντομα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo