23.2 C
Athens
18.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Folli Follie: Σε δίκη Χ. Γκότσης, Τζ. Κουτσολιούτσος και ο διευθυντής ασφαλείας της εταιρείας


    Το εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας δείχνει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπ. Παππάς στον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπο Γκότση, στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο και στο διευθυντή ασφαλείας της Folli Follie, προκειμένου να δικαστούν για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.
    Το αδίκημα που έχει αποδοθεί στον κ. Γκότση είναι αυτό της παράβασης καθήκοντος και αφορά στο γεγονός ότι δεν πάγωσε ως όφειλε την μετοχή της Folli Follie, όταν αποκαλύφθηκε η έκθεση του Quintessential Capital Management (QCM) για τα …μαγειρέματα στα οικονομικά της εταιρείας, με αποτέλεσμα να ζημιωθούν οι μέτοχοι αυτής. Σε ό,τι αφορά στους άλλους δυο κατηγορούμενους της υπόθεσης, τον Τζ. Κουτσολιούτσο και το διευθυντή ασφάλειας της εταιρείας, ζητεί η παραπομπή τους σε δίκη για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχαν καταθέσει μηνύσεις μέτοχοι της Folli Follie, αλλά η δικογραφία είχε αρχικά είχε τεθεί στο αρχείο. Στη συνέχεια όμως ανασύρθηκε και ξεκίνησε νέα έρευνα μετά την αποκάλυψη των e-mails που έστειλε ο διευθυντής ασφάλειας της εταιρείας προς τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο για την εμπλοκή κ. Γκότση.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ