• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ευαγγελισμός: «Μπλακ άουτ» στο νοσοκομείο σε ώρα γενικής εφημερίας

lawandorder.gr 11-06-2021 08:27 Τελευταία ενημέρωση: 11-06-2021 08:27
Ευαγγελισμός: «Μπλακ άουτ» στο νοσοκομείο σε ώρα γενικής εφημερίας
Σε γενική εφημερία του "Ευαγγελισμού προκλήχθηκε μπλακ άουτ επί μιάμιση ώρα

Πανικός και αναστάτωση προκλήχθηκε στον "Ευαγγελισμό", καθώς ενώ το νοσοκομείο ήταν σε γενική εφημερία υπέστη μπλακ άουτ επί μιάμιση ώρα.

Η βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης βύθισε στο σκοτάδι το μισό νοσοκομείο. Το μπλακ άουτ εντοπίστηκε στο μισό κτίριο ΑΧΕΠΑ, το Ακτινολογικό, τη ΜΕΘ 1 και πολλές παθολογικές κλινικές.

Το νοσοκομείο επικράτησε μεγάλη αναστάτωση και πανικός το βράδυ της Τετάρτης, καθώς ο Ευαγγελισμός βρισκόταν σε γενική εφημερία μέχρι τις 08:00 της Πέμπτης.

Οι εφεδρικές γεννήτριες που τέθηκαν αρχικά σε λειτουργία, στη συνέχεια δεν κατάφεραν να "σηκώσουν" την ηλεκτροδότηση του νοσοκομείου, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς, αποφορτίζονταν σταδιακά και οι βοηθητικές μπαταρίες (UPS), που στηρίζουν κρίσιμης σημασίας μηχανήματα.

Το θέμα της ελλιπούς τεχνικής υποστήριξης του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" λόγω περικοπών έχει καταγγελθεί πολλές φορές από τους εργαζόμενους, καθώς και στο παρελθόν έχουν συμβεί παρόμοια σοβαρά περιστατικά

Από την πλευρά του το Κίνημα Αλλαγής κατήγγειλε: "Η εγκατάλειψη του ΕΣΥ από την Κυβέρνηση της ΝΔ οδήγησε σε απαράδεκτες καταστάσεις στον Ευαγγελισμό και μάλιστα εν μέσω εφημερίας. Επί ώρες δεν υπήρχε ρεύμα για ολόκληρες πτέρυγες, αλλά και τα ακτινολογικά εργαστήρια του Νοσοκομείου. Γιατί οι σχετικές υποδομές είναι παλιές και τα τελευταία χρόνια κακοσυντηρημένες λόγω έλλειψης πόρων. Αυτά είναι τα επιτεύγματα του κ. Μητσοτάκη στο χώρο της υγείας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo