Ρωσο-τουρκική συνάντηση: Προωθούν παραγωγή του εμβολίου «Sputnik V» στην Τουρκία

Θανάσης Αργυράκης 11-06-2021 07:27 Τελευταία ενημέρωση: 11-06-2021 07:27
Ρωσο-τουρκική συνάντηση: Προωθούν παραγωγή του εμβολίου «Sputnik V» στην Τουρκία
Από ρωσικής πλευράς, συμμετείχαν οι υφυπουργοί Εξωτερικών, Σ.Βερσίνιν, Α.Γκρουσκό και Α.Ρουντένκο, και από τουρκικής ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σ. Ονάλ
Η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου, «Σπούτνικ», στην Τουρκία, η εμπλοκή της Τουρκίας στον Καύκασο, καθώς και οι «στενές» σχέσεις της Αγκυρας με την Ουκρανία, ήταν, μεταξύ άλλων, τα θέματα που συζητήθηκαν στη Μόσχα, κατά τις ρωσο-τουρκικές διυπουργικές διαβουλεύσεις.

Από ρωσικής πλευράς, συμμετείχαν οι υφυπουργοί Εξωτερικών, Σ.Βερσίνιν, Α.Γκρουσκό και Α.Ρουντένκο, και από τουρκικής ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σ. Ονάλ.

Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με τη ρωσική ανακοίνωση:

-Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην ανάπτυξη της συνεργασίας στην καταπολέμηση του κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας κοινής παραγωγής του εμβολίου, «Sputnik V» στο έδαφος της Τουρκίας.

-Εξετάστηκαν τα ζητήματα της διεθνούς σύμπραξης στη διαχείριση κρίσεων στη Συρία, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, μεταξύ της Παλαιστίνης και του Ισραήλ, καθώς και άλλων περιφερειακών κρίσεων.

-Εκδηλώθηκε η αμοιβαία διάθεση για περαιτέρω συντονισμό των προσπαθειών προς όφελος της ενίσχυσης της ειρήνης και της σταθερότητας στην Υπερκαυκασία, στην Ουκρανία και στην Κεντρική Ασία.

-Η ρωσική πλευρά τόνισε την ανάγκη μιας ισορροπημένης προσέγγισης της κατάστασης στην νοτιοανατολική Ουκρανία, το απαράδεκτο να υποστηριχθούν οι στρατιωτικές φιλοδοξίες του Κιέβου και διάφορες αντιρωσικές πρωτοβουλίες.

-Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη σημασία της διατήρησης της υψηλής δυναμικής του ρωσο-τουρκικού πολιτικού διαλόγου, της αποκατάστασης των στενών επαφών μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών και της πλήρους αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, μόλις ομαλοποιηθεί η υγειονομική και επιδημιολογική κατάσταση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo