• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Μακρόν: Το ΝΑΤΟ πρέπει να γνωρίζει ποιοι είναι οι εχθροί του

lawandorder.gr 10-06-2021 23:21
Μακρόν: Το ΝΑΤΟ πρέπει να γνωρίζει ποιοι είναι οι εχθροί του
Τα σκληρά λόγια του γάλλου Προέδρου κατά της Βορειοατλαντικής συμμαχίας

«Το ΝΑΤΟ πρέπει να επεξεργαστεί μια στρατηγική έναντι της Ρωσίας, ενώ η Κίνα δεν πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της συμμαχίας», ήταν το μύνημα του γάλλου Προέδρου, ενόψει τη συνόδου του ΝΑΤΟ η οποία θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα. 

Επίσης, ο πρόεδρος Μακρόν δήλωσε ότι οι προτεραιότητες της Συμμαχίας πρέπει να καταστούν σαφείς προς όλους. Αυτό ίσως να είναι και μία συνέχεια της δήλωσής τους πέρυσι, η οποία είχε προκαλέσει πολλές συζητήσεις, ότι η Συμμαχία είναι «εγκεφαλική νεκρή».

«Πρέπει να ξέρουμε ποιοι είναι οι εχθροί μας και πού», ανέφερε επίσης ο Γάλλος ηγέτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Το πρακτορείο ειδήσεων είχε αποκαλύψει στα τέλη Μαΐου ότι ένα σχέδιο ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα πρόσφερε στο ΝΑΤΟ περισσότερη ευελιξία στην αντιμετώπιση προκλήσεων όπως η άνοδος της Κίνας και η κλιματική αλλαγή βρήκε έντονη αντίσταση από τη Γαλλία, η οποία ανησυχεί ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να υπονομεύσει τις δικές της αμυντικές προτεραιότητες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo