• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Περιζήτητα είναι τα ελληνικά ομόλογα βάσει Bloomberg

lawandorder.gr 10-06-2021 20:30 Τελευταία ενημέρωση: 10-06-2021 20:54
Περιζήτητα είναι τα ελληνικά ομόλογα βάσει Bloomberg
«Εδραιώνεται ως ένας από τους πλέον περιζήτητους δανειολήπτες στην Ευρώπη»
Βάση της χθεσινής επανέκδοσης των 10ετων ομολόγων από την χώρα μας που αναφέρεται στο δίκτυο Bloomberg, η Ελλάδα κατέγραψε «ισχυρότερη ζήτηση από ποτέ» και «εδραιώνεται ως ένας από τους πλέον περιζήτητους δανειολήπτες στην Ευρώπη».

«Η χώρα συγκέντρωσε προσφορές ύψους 30 δισ. ευρώ για την πώληση ομολόγων 2,5 δισ. ευρώ λήξης 2031, μία ημέρα πριν από την επικείμενη [σ.σ. σημερινή] απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Οι προσφορές, που υπερβαίνουν κατά 11 φορές το ποσό της έκδοσης, ξεπέρασαν το προηγούμενο ρεκόρ του Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατά 1 δισ. ευρώ» αναφέρει το Bloomberg.

Υπάρχουν εικασίες ότι η ΕΚΤ θα παρατείνει τις αγορές περιουσιακών στοιχείων έκτακτης ανάγκης και αυτό έχει ενθαρρύνει τους επενδυτές να ενισχύσουν την έκθεση στην ευρωπαϊκή περιφέρεια τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Η Ιταλία είχε μια παρόμοια πώληση χρέους την Τρίτη.

Οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων μειώθηκαν τέσσερις μονάδες βάσης στο 0,81% την Τετάρτη.

Την περασμένη εβδομάδα το spread των 10ετών ομολόγων της Ελλάδας έναντι εκείνων της Γερμανίας μειώθηκε για λίγο κάτω από 100 μονάδες βάσης για πρώτη φορά από το 2008.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo