• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Συνάντηση Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. με τον Πλακιωτάκη

lawandorder.gr 10-06-2021 12:43 Τελευταία ενημέρωση: 10-06-2021 12:44
Συνάντηση Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. με τον Πλακιωτάκη
Τα θέματα που τέθηκαν από την Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη πραγματοποίησε χθες η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

Κατά την συνάντηση η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ έθεσε εκ νέου τις προτάσεις της Ομοσπονδίας ενόψει της κατάρτισης σχεδίου νόμου του ΥΝΑΝΠ, οι οποίες θεωρούν ότι συμβάλουν στην έμπρακτη στήριξη των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Τα θέματα που τέθηκαν από την Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

  1. Ο υπολογισμός στο διπλάσιο του χρόνου υπηρεσίας στα πλωτά περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
  2. Η αναγνώριση χρόνου υπηρεσίας βαθμολογικά του χρόνου ευδόκιμου  προϋπηρεσίας ως Λ/Φ, με ανώτερο όριο τα τρία (03) έτη, τα οποία ετίθεντο ως  «ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ» για το δικαίωμα συμμετοχής (Απαραίτητο προσόν) των προερχομένων εκ Λ/Φ στις προκηρύξεις διαγωνισμών κατάταξης στη Σχολή Υπαξιωματικών Λ.Σ.
  3. Ο καταληκτικός βαθμός αποφοίτων Σχολής Υπαξιωματικών.
  4. Η επέκταση υπαγωγής στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στις διατάξεις του άρθρου 40, 41 & 43 του Π.Δ. 169/2007 (μάχιμη 5ετία).
  5. Η αναγνώριση της 3ετιας της παρ.4   άρθρ.  22 του ν.3865/2010, όπως καθοριστεί με την καταβολή εισφορών σε ποσοστό 6,67%.
  6. Η αποκατάσταση της αδικίας των προερχόμενων από την κατηγορία   Ο.Π.Υ. – Ε.Π.Υ. – Ε.Μ.Θ.
  7. Η τροποποίηση της παρ. 2 του άρθρ. 8 του Π.Δ. 81/2012 (ΦΕΚ Α’ 139) “Μέγιστος χρόνος παραμονής στο βαθμό”.
  8. Η χορήγηση ειδικής αποζημίωσης στους υπηρετούντες στις νησιωτικές Λιμενικές Αρχές της χώρας, οι οποίες αντιμετωπίζουν το μεταναστευτικό φαινόμενο.

Ζήτησαν επίσης την επαναπροώθηση της ΚΥΑ στο ΥΠΟΙΚ για τον καθορισμό του ποσού, των δικαιολογητικών και των προϋποθέσεων καταβολής της ημερήσιας αποζημίωσης στα πληρώματα των περιπολικών, ναυαγοσωστικών και αντιρρυπαντικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (πλεύσιμα).

Τέλος, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους «διατυπώσαμε τις ανησυχίες μας για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των διαδικασιών στην εφαρμογή του νέου ΠΔ 11/2021 περί μεταθέσεων προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τις οποίες από 17/2/21 έχουμε επισημάνει (εδώ), καθώς και στην επικείμενη κατανομή των νέων οργανικών θέσεων.

Ο κ. Υπουργός για μια ακόμη φορά εξήρε το έργο και την προσφορά του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μας διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει όσα θέσαμε διατυπώνοντας τη βούλησή του να στηρίξει έμπρακτα τα στελέχη του Σώματος.

Η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα προβλήματα του κλάδου μας και να αγωνίζεται επίμονα και με συνέπεια με μόνο σκοπό την επίλυσή τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo