• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Δύο συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα στην Θεσσαλονίκη

lawandorder.gr 10-06-2021 10:43
Δύο συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα στην Θεσσαλονίκη
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα καπνικά προϊόντα και όχημα καθώς και το συνολικό χρηματικό ποσό των 35.340 ευρώ

Στη σύλληψη δύο Ελλήνων, ενός 63χρονου και μιας 59χρονης προχώρησαν χθες το πρωί στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, (ΠΟΔΙΝ-ΚΛΘ), για λαθραία καπνικά προϊόντα.

Ειδικότερα, στο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της 59χρονης, από το οποίο 63χρονος διακινούσε λαθραία τσιγάρα, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα σε χειραποσκευή στο χώρο αποσκευών, 251 πακέτα λαθραία τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών, οκτώ συσκευασίες λαθραίου καπνού, βάρους 50 γραμμαρίων η καθεμία, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σωματική έρευνα σε τσάντα ώμου όπου βρέθηκαν 630 ευρώ, που προέρχονταν από πώληση λαθραίων τσιγάρων, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε έρευνα που έκαναν στο σπίτι του συλληφθέντος από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 410 πακέτα λαθραία τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών, 104 συσκευασίες λαθραίου καπνού, των 50 γραμμαρίων διαφόρων επωνυμιών, δύο  κινητά τηλέφωνα, καθώς και το χρηματικό ποσό των 34.350 ευρώ, ως ποσό προερχόμενο από πώληση λαθραίων τσιγάρων.

Ακόμη, σε σωματικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην 59χρονη, βρέθηκε το ποσό των 360 ευρώ, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα και όχημα καθώς και το συνολικό χρηματικό ποσό των 35.340 ευρώ, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Γ’ Τελωνείο Θεσσαλονίκης προς υπολογισμό του ύψους των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo