• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Δυστυχώς, ζουν ανάμεσα μας…..

Πέτρος Τρουπιώτης 10-06-2021 07:07 Τελευταία ενημέρωση: 10-06-2021 08:05
Δυστυχώς, ζουν ανάμεσα μας…..
Οι κακίες για την Σάκκαρη σε συνδυασμό με την σχέση της με τον γιο του πρωθυπουργού, έδειξαν για μια ακόμα φορά, πως ένα μέρος της κοινωνίας μας είναι μικρόψυχο και «βολεύεται» από ιδεοληψίες.
Όσο και να το σκεφτείς, πραγματικά δεν μπορεί να το χωρέσει ο νιους σου. Αν βέβαια είσαι φυσιολογικός άνθρωπος.
 
Αναφέρομαι στα όσα έχουν γραφτεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα για την «θριαμβευτική» πορεία της Σάκκαρη στο  τουρνουά τένις Roland Garros στο Παρίσι.
 
Ξαφνικά, εκεί που πολύ λίγοι άνθρωποι στην Ελλάδα ασχολούντο με το τένις  (εξάλλου σε μια …προοδευτική κοινωνία όπως η ελληνική δεν είναι «πολιτικά ορθό» να δηλώνεις φίλος του…αριστοκρατικού αυτού αθλήματος), αρχίσαν εκατοντάδες για να μην πω χιλιάδες να γράφουν σε κοινωνικά δίκτυα , site και εφημερίδες, για το θέμα.
 
Θα ήταν πραγματικά θετικό αν ήταν έτσι ακριβώς. Μόνον που υπάρχει μια μικρή διαφορά. Όλοι αυτοί που ασχολήθηκαν τις τελευταίες μέρες με το τένις και την Σάκκαρη, δεν ασχολήθηκαν ούτε με το άθλημα, ούτε με τις επιτυχίες της Ελληνίδας αθλήτριας.
 
Βρήκαν απλώς μια ακόμα ευκαιρία για να βγάλουν την μικροψυχία τους, την ζήλια και τις ιδεοληψίες τους.
 
Η «αποκάλυψη» πως η αθλήτρια είναι ζευγάρι με τον γιο του πρωθυπουργού Κωνσταντίνο, τους προκάλεσε όλα αυτά τα συναισθήματα και δεν …κρατήθηκαν.
 
Το τι έχει γραφτεί αυτές τις τελευταίες μέρες για το θέμ , το τι χολή έχει χυθεί και το τι κακιά έχει αναφερθεί δεν λέγεται.
 
Το …σενάριο τα έχει όλα. Άθλημα της ..αριστοκρατίας, γιο πρωθυπουργού, ερωτά, οικονομικές απολαβές από το τουρνουά. 
 
Όλα αυτά ήταν ότι έπρεπε για όλους αυτούς που οργάνωσαν, γιατί μεγάλο μέρος αυτών των σχολίων είναι ενορχηστρωμένα από το ίδιο κέντρο, την εκστρατεία συκοφάντησης , μέσω των δυο νέων παιδιών, της κυβέρνησης και του καπιταλισμού γενικώς.
 
Δεν πρόκειται να μεταφέρω εδώ τις διάφορες ανοησίες, κακίες αλλά και οργανωμένες ιστορίες δολοφονίας χαρακτήρων.
 
Πρόκειται για ανθρώπους με «ψυχικό πρόβλημα», που πραγματικά μόνον η αντίστοιχη ιατρική ειδικότητα μπορεί (αν μπορεί και αυτή) να δώσει κάποια λύση σε αυτό.
 
Το ζήτημα δεν είναι βέβαια μόνον οι ενορχηστρωτές αυτής της «εκστρατείας». Το ζήτημα είναι ότι πολλοί είναι αυτοί που «τσιμπήσαν» και είτε αναπαρήγαγαν τις διάφορες «κακίες» που κυκλοφόρησαν , είτε …προχωρήσαν τις κακίες αυτές σε χειροτέρα, αντιαισθητικά και γεμάτα μίσος σχόλια.
 
Είναι δυστυχώς, ένα μέρος της ελληνικής κοινωνίας, μεγάλο η μικρό δεν γνωρίζω , αν και φοβάμαι ότι δεν είναι και τόσο μικρό , που πείθεται πολύ ευκολά από «αγύρτες».
 
Ένα μέρος της κοινωνίας που μισεί οποίον έχει οποιαδήποτε επιτυχία, ξεχνώντας ότι οι επιτυχίες έρχονται μετρά από σκληρές προσπάθειες και αγώνα.
 
Ένα μέρος της κοινωνίας που για να δικαιολογήσει την δική του αποτυχία, η οποία συνήθως προέρχεται είτε από έλλειψη ταλέντου, είτε από το ότι δεν προσπάθησαν, δεν εργάστηκαν, δεν έβαλαν στόχους, τα ρίχνουν όλα «στο σύστημα», « στα κυκλώματα» και βέβαια «στην κοινωνία την άδικη». Και οπωσδήποτε στο κοινωνικό σύστημα και τον καπιταλισμό.
 
Δικαιολογούν έτσι τον εαυτό τους. Και ως εκεί θα ήταν μικρό το κακό. Όμως προχωρούν και πιο πέρα, με μίσος και κακιά, κατά όσων  κατάφεραν να πέτυχουν στην ζωή τους, γιατί έβαλαν στόχους, γιατί προσπάθησαν, γιατί έχασαν ώρες και μέρες κούρασης για να πέτυχουν.
 
Και αυτό είναι το χειρότερο, ιδίως όταν περιλαμβάνει και επιθέσεις, προσωπικές, ανοίκειες, χυδαίες κατά νέων παιδιών, μόνον και μόνον γιατί δεν τους μοιάζουν.
 
Δυστυχώς αυτό είναι ένα μέρος της κοινωνίας μας.
 
Το κρίσιμο πια είναι, αν μπορούμε, μέρα την μέρα, ώρα την ώρα, να μειώνουμε το μέγεθος αυτού του τμήματος της κοινωνίας μας.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo