• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Βαρβιτσιώτης: Εθνικό στοίχημα η συμμετοχή των Περιφερειών στον Διάλογο για το Μέλλον της Ευρώπης

lawandorder.gr 09-06-2021 17:30
Βαρβιτσιώτης: Εθνικό στοίχημα η συμμετοχή των Περιφερειών στον Διάλογο για το Μέλλον της Ευρώπης
Συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών με τον Περιφερειάρχη Αττικής-Τηλεδιάσκεψη με τους Περιφερειάρχες

Πρόσκληση προς τις Περιφέρειες της χώρας να συμμετάσχουν ενεργά με πρωτοβουλίες και δράσεις στον Διάλογο για το Μέλλον της Ευρώπης, απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Με αφορμή τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, ο κ. Βαρβιτσιώτης – ο οποίος είναι επικεφαλής της εθνικής συμμετοχής - είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, ενώ στη συνέχεια συμμετείχαν από κοινού σε τηλεδιάσκεψη με τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν οι περιφερειάρχες των Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, της Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, καθώς και οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες των υπολοίπων Περιφερειών.

«Η συμμετοχή των Περιφερειών στον Διάλογο για το Μέλλον της Ευρώπης αποτελεί εθνικό στοίχημα» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, και κάλεσε τις Περιφέρειες να καταθέσουν προτάσεις και να αναλάβουν πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού διαλόγου. «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας ώστε να ακουστεί η φωνή των πολιτών» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά τους, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι των Περιφερειών χαιρέτισαν την πρωτοβουλία του κ. Βαρβιτσιώτη και τόνισαν πως θα συνδράμουν με τις προτάσεις τους προς την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης των πολιτών ώστε να μπορέσουν να έρθουν πιο κοντά στην Ε.Ε. και τους θεσμούς της.

Ειδικότερα, επισημαίνεται πως ο κ. Πατούλης συνεχάρη τον αναπληρωτή υπουργό για το εγχείρημα, επισημαίνοντας πως η Περιφέρεια Αττικής θα συμμετάσχει ενεργά με συγκεκριμένες δράσεις και εκδηλώσεις με θεματικό αντικείμενο, μεταξύ άλλων, το περιβάλλον, την κυκλική οικονομία, τον θεματικό τουρισμό με έμφαση στον Τουρισμό Υγείας και την «πράσινη» ανάπτυξη. «Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση πως θα οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ευρώπη και μέσα από την ενδυνάμωση της περιφερειακής διακυβέρνησης» σημείωσε και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως όλες οι Περιφέρειες θα προσφέρουν πολλά σ΄αυτόν το διάλογο, με δράσεις που θα αφήσουν ισχυρό αποτύπωμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo