• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Αμυράς: Ο εθνικός κλιματικός νόμος απαιτεί τη συμμετοχή όλων

lawandorder.gr 09-06-2021 16:04
Αμυράς: Ο εθνικός κλιματικός νόμος απαιτεί τη συμμετοχή όλων
Δήλωσε ο υφυπουργός ΠΕΝ μιλώντας στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσαν το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας και το Ινστιτούτο για τη βιώσιμη Ανάπτυξη

«Ο εθνικός κλιματικός νόμος είναι υπέρ απαραίτητος και θα πρέπει να είναι όντως εθνικός, με την έννοια της συμμετοχής όλων», δήλωσε ο υφυπουργός ΠΕΝ, Γιώργος Αμυράς, μιλώντας στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσαν το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας (Compete.gr) και το Ινστιτούτο για τη βιώσιμη Ανάπτυξη (EPLO), με τίτλο: «Κλιματικός Νόμος: Ετοιμάζοντας την Οικονομία και την Κοινωνία για Αλλαγή».

Όπως τόνισε ο κ. Αμυράς, «στη διαμόρφωση του κλιματικού νόμου πρέπει να συμμετέχουν η βιομηχανία, το εμπόριο, οι μεταφορές, ο τουρισμός, ο πρωτογενής τομέας και η κοινωνία των πολιτών».

Αναφερόμενος στις αρχές που πρέπει να ακολουθηθούν, ο υφυπουργός έκανε λόγο για αυτές της δίκαιης κατανομής και της οικονομικής αποδοτικότητας, και πρόσθεσε ότι «πρέπει να λάβουμε υπόψη τις εθνικές ιδιαιτερότητες, όπως για παράδειγμα ο νησιωτικός χαρακτήρας της χώρας μας».

Σύμφωνα με τον κ. Αμυρά, έμφαση πρέπει επίσης να δοθεί στην «εκπαίδευση και την ενημέρωση στα ζητήματα του περιβάλλοντος» και επεσήμανε ότι «όλοι πρέπει να εργαστούμε σκληρά και εντατικά στα θέματα του περιβαλλοντικού γραμματισμού και της περιβαλλοντικής δημοκρατίας».

Όπως τόνισε, κλείνοντας την τοποθέτησή του ο υφυπουργός ΠΕΝ: «Η χώρα μας διαθέτει από τα πιο φιλόδοξα εθνικά σχέδια για την ενέργεια και το κλίμα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στη Βουλή ότι φιλοδοξούμε μέχρι την COP26, στη Γλασκώβη τον Δεκέμβρη, να έχουμε εθνικό κλιματικό νόμο, ο οποίος θα καθορίσει πάρα πολλά όχι μόνο για το σήμερα, αλλά κυρίως για το μέλλον και το αύριο».

«Η επιτυχία του Green Deal θα εξαρτηθεί από τη δίκαιη βιώσιμη ανάπτυξη», δήλωσε από την πλευρά του ο Σίμος Αναστασόπουλος, πρόεδρος του Compete GR.

Ενώ, τέλος, στις διεθνείς εξελίξεις σε σχέση με την επίτευξη των στόχων για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου αναφέρθηκε ο διευθυντής του Ινστιτούτου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη ΕPLO, Σπύρος Κουβέλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo