• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Η υπουργική Σύνοδος των Μεσογειακών χωρών της Ε.Ε. στην Αθήνα-Συμμετοχή Βαρβιτσιώτη

lawandorder.gr 09-06-2021 12:09
Η υπουργική Σύνοδος των Μεσογειακών χωρών της Ε.Ε. στην Αθήνα-Συμμετοχή Βαρβιτσιώτη
Στην ατζέντα της Υπουργικής Συνόδου περιλαμβάνονται θέματα της διαχείρισης της πανδημίας, της μετανάστευσης και της κατάστασης στην Αν. Μεσόγειο

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 η Σύνοδος των Υπουργών των Μεσογειακών χωρών της Ε.Ε (EU-Med7), παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών, με ομιλία του στις 10πμ.

Σκοπός της Υπουργικής Συνόδου είναι η προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής των EU-Med7, που θα διεξαχθεί στη χώρα μας τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Την πρόσκληση προς τους Υπουργούς Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κύπρου, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Μάλτας απηύθυνε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Μετά το πέρας της πρωινής συνεδρίασης, οι συμμετέχοντες Υπουργοί των 7 κρατών θα παραχωρήσουν κοινές δηλώσεις προς τα ΜΜΕ, στις 12:45.

Στην ατζέντα της Υπουργικής Συνόδου περιλαμβάνονται τα θέματα της διαχείρισης της πανδημίας, του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Next Generation EU), της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, του ευρωπαϊκού πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, της μετανάστευσης, της κατάστασης στην Αν. Μεσόγειο, της συνεργασίας με τις χώρες Νότιας Γειτονίας ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο ζήτημα της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μεσογείου.

Η Σύνοδος των EU-MED7 θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Divani Apollon Palace and Thalasso (Βουλιαγμένη) και θα θα καλυφθεί τηλεοπτικά με pool από την ΕΡΤ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo