23.4 C
Athens
23 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Στο «μικροσκόπιο» των αρχών οι 7 της Ζακύνθου για την εκτέλεση και του Ντίμη Κορφιάτη


    Μετά την απόκτηση πλήρους εικόνας των αστυνομικών της ασφάλειας Αττικής, για τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας της Χριστίνας Κλουτσινιώτης που εκτελέστηκε με 19 σφαίρες από Καλάσνικοφ τον Ιούνιο του 2020 στην Ζάκυνθο, οι αστυνομικοί αναζητούν τους εκτελεστές και του συζύγου της, Ντίμη Κορφιάτη, μεταξύ των έξι συλληφθέντων.
    Αστυνομικές πηγές εκτιμούν πως είναι πολύ πιθανό, οι ίδιοι δράστες που εκτέλεσαν την γυναίκα του Κορφιάτη, να θέλησαν να τον βγάλουν από τη μέση μια για πάντα, εκτελώντας τον περασμένο Μάιο. Ο Κορφιάτης είχε εκτελεστεί όπως και η γυναίκα του με καλάσνικοφ, με τους δράστες να πυρπολούν το όχημα διαφυγής και να απομακρύνονται με ταχύπλοο σκάφος από την Ζάκυνθο, όπως ακριβώς δηλαδή είχε συμβεί και με μετά την δολοφονία της γυναίκας του. Αυτό όμως για να συμβεί θα πρέπει κάποιος από τους συλληφθέντες να «σπάσει» κατά την διάρκεια των καταθέσεων, ώστε να στοιχειοθετηθεί κατηγορία σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων. Άλλωστε όπως τονίζουν στελέχη της ασφάλειας, «κίνητρο για μια τέτοια ενέργεια υπάρχει, το θέμα είναι να υπάρξουν και μαρτυρικές καταθέσεις».
    Οι συλλήψεις και οι έρευνες
    Το βράδυ της Τρίτης παρουσιάστηκε αυτοβούλως και ο δεύτερος φυσικός αυτουργός σύμφωνα με την αστυνομία, που εκτέλεσε την σύζυγο του Ντίμη Κορφιάτη, ενώ αναζητούνται ακόμη τρία άτομα, μεταξύ των οποίων ένας εφοπλιστής και ο απότακτος αστυνομικός. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι δυο φυσικοί εμφανίζονται να έχουν κίνητρο για την δολοφονία της γυναίκας του, όπως ο ίδιος ο επιχειρηματίας κατέθεσε λίγους μόλις μήνες πριν εκτελεστεί και ο ίδιος. Οι δυο δράστες που φέρονται να εκτέλεσαν συμβόλαιο θανάτου, έχουν κατονομαστεί από έναν άλλο συλληφθέντα, ως τα άτομα που «μετέφεραν και παρέλαβαν το σκάφος στο ξυλουργείο του (στην Ηλεία) το βράδυ πριν το έγκλημα». Ένα ακόμη άτομο με περιφερειακό ρόλο, φέρεται να έχει καταθέσει πως τα δυο άτομα «επιβιβάστηκαν σε περιοχή της Ηλείας στο σκάφος ….το βράδυ πριν το έγκλημα και επέστρεψαν μετά το έγκλημα». Όπως κατέθεσε, «είχαν τουλάχιστον ένα πιστόλι και κράνη μοτοσυκλέτας, άλλαξαν ρούχα μετά το έγκλημα και πέταξαν τα ρούχα που φορούσαν πριν, καθώς και τα κινητά που χρησιμοποιούσαν».
    Παράλληλα υποστήριξε, πως «ομολόγησαν την τέλεση του αδικήματος ενώπιων μάρτυρα, κατονόμασαν τον ηθικό αυτουργό και ανέφεραν την πτώση της μοτοσυκλέτας που χρησιμοποίησαν για την τέλεση του εγκλήματος», γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από αυτόπτες μάρτυρες. Ένας εκ των φυσικών αυτουργών, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση, αν και σύμφωνα με πληροφορίες, «έπεσε σε αντιφάσεις».
    [email protected]


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ