• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ακόμα και αν «την πληρώσει» ο αγγελιοφόρος, τα νέα που έφερε δεν αλλάζουν….

Πέτρος Τρουπιώτης 09-06-2021 07:06
Ακόμα και αν «την πληρώσει» ο αγγελιοφόρος, τα νέα που έφερε δεν αλλάζουν….
Η αμφισβήτηση των δημοσκοπήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που δείχνει είναι έναν πανικό μπροστά στα επαναλαμβανόμενα αρνητικά αποτελέσματα τους
Η «ιστορία» είναι γνωστή και η επανάληψη της δεν ξαφνιάζει σχεδόν κανέναν.
Συμβαίνει όσα χρόνια υπάρχουν δημοσκοπήσεις και είναι σχεδόν βέβαιο, ότι θα συμβαίνει μονίμως.
Οποιος δεν ικανοποιείται από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, θα τις καταγγέλλει, θα τις θεωρεί «στημένες», θα επιδιώξει αν απαξιώσει το αποτέλεσμα τους, να αμφισβητήσει την μέθοδο που έγιναν και να συκοφαντήσει την εταιρεία που τις πραγματοποιεί.
Δεν είναι κάτι καινούργιο , ούτε πρωτότυπο.
Το εντυπωσιακό, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις , είναι ότι τα ιδιά κόμματα, οι ίδιοι πολιτικοί, αν μια επόμενη δημοσκόπηση τους αρέσει, όχι μόνον δεν λένε όλα όσα υποτιμητικά έλεγαν για τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις , αλλά τις προβάλλουν ως έγκυρες και ασφαλείς και βέβαια επιτίθενται στην «αντίπαλη πλευρά», που αυτή τώρα με την σειρά της καταφέρετε κατά των δημοσκοπήσεων.
Κάτι τέτοιο γίνεται τα τελευταία χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δημοσκοπήσεις που εδώ και χρονιά (ακόμα όταν ήταν κυβέρνηση) τον παρουσίαζαν δεύτερο και καταϊδρωμένο, ενώ από τις εκλογές του 2019, σε όλες τις δημοσκοπήσεις όχι μόνον βρίσκεται δεύτερος , αλλά η διαφορά με την πρώτη ΝΔ, κινείται πάντα σε διψήφια ποσοστά.
Καταγγελίες στελεχών του για «περίεργες δημοσκοπήσεις» αλλά και ερωτήσεις στην Βουλή για το θέμα.
Προφανώς, για δημιουργία εντυπώσεων και αμφισβήτησης των δημοσκοπήσεων , τουλάχιστον στο κομματικό του κοινό.
Τις τελευταίες μέρες, τα πράγματα ξέφυγαν , μια και έγινε επίθεση σε συγκεκριμένη εταιρεία ( την Οpinion Poll) τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από υποστηρικτές του, όπως ο καθηγητής Νικολακόπουλος. Επίθεση γιατί προφανώς δεν βολεύουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα αποτελέσματα και αυτής της δημοσκόπησης.
Και αν μπορώ να «κατανοήσω» την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς βέβαια να την δικαιολογώ) , με πολιτικά κριτήρια, δεν μπορώ να καταλάβω την αντίδραση του καθηγητή Νικολακόπουλου, άλλοτε «γκουρού» των δημοσκοπήσεων.
Κι αυτό γιατί ο τελευταίος θέλοντας να απαξιώσει το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης, ανέφερε ότι η εταιρεία δεν είναι μέλος του αντίστοιχου συνδέσμου, και δεν υφίσταται ελέγχους. Δηλαδή ,, ουσιαστικά έλεγε πως πρόκειται για μαϊμού εταιρεία με μαϊμού αποτελέσματα.
Μόνον που προφανώς εδώ ισχύει «το γαρ πολύ της θλίψεως…», μια και όπως ο διευθυντής ερευνών της εταιρείας Ζαχαρίας Ζούπης δηλώνει:
‘Κατ΄ αρχάς είπε ψέματα: Για να υποβαθμίσει την αξιοπιστία και παρουσία της OPINION POLL είπε ότι δεν είμαστε μέλος του ΣΕΔΕΑ, ενώ είμαστε. Έμπειρος είναι. Αν δεν το ήξερε, θα μπορούσε να μπει στην σελίδα του ΣΕΔΕΑ και να το δει. Θα μπορούσα να του στείλω και το Πιστοποιητικό μέλους στο email του. Δεν ήταν ένα απλό λάθος. Πάνω σ΄ αυτό το ψέμα στήριξε ένα δεύτερο ψέμα, ότι είμαστε μια εταιρεία που δεν δέχεται ελέγχους. Κι όμως η γη κινείται….υφιστάμεθα όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους ως μέλη του ΣΕΔΕΑ.’

Εδώ λοιπόν είναι και η μεγαλύτερη μου απορία. Καλά ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του έχουν «πολιτικό συμφέρον» να αμφισβητούν τις δημοσκοπήσεις, ο κ Νικολακόπουλος τι συμφέρον έχει να χάνει έτσι την αξιοπιστία του…
Μήπως επειδή τα τελευταία χρόνια δεν κατάφερε να δει την πραγματικότητα στην κοινωνία και οι συμβουλές του σε συγκεκριμένο κομμα ήτσε λάθος κατεύθυνση
Μήπως πρόκειται για επιθυμίες που γίνονται γεγονότα;
Όλα μπορεί να συμβαίνουν.
Αυτό που όμως είναι γεγονός που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί δεν είναι μόνον οι συνεχείς δημοσκοπήσεις όλων των εταιρειών που δίνουν παρόμοια αποτελέσματα (γενικευμένη και διαχρονική συνωμοσία;), αλλά είναι και οι κάλπες (δυο μάλιστα φορές ) το 2019, που επιβεβαίωσαν στο ακέραιο τις μετρήσεις αυτές.
Έτσι λοιπόν εκεί στον Σύριζα, ας κοιτάξουν την πραγματικότητα και «ας αφήσουν να ρίχνουν ευθύνες στον αγγελιοφόρο». Γιατί ακόμα και αν ο αγγελιοφόρος που φέρνει άσχημα νέα «την πληρώσει», τα νέα που έφερε , δεν αλλάζουν….

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo