19.3 C
Athens
13 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Δολοφονία 37χρονης στη Ζάκυνθο: Εξώδικο στη ΓΑΔΑ έστειλε ο Κούγιας


    Εξώδικο απέστειλε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση ενός εκ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία της συζύγου του επιχειρηματία Ντ. Κορφιάτη στη Ζάκυνθο, στον διευθυντή του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της ΓΑΔΑ.
    Όπως αναφέρει, ο κ. Κούγιας το εξώδικο εστάλη στο διευθυντή του συγκεκριμένου Τμήματος «εξαιτίας της παράνομης συμπεριφοράς του ιδίου και των συνεργατών του τόσο εις βάρος του βασικού κατηγορουμένου των οποίον υπερασπιζόμεθα, όσο και εις βάρος της συνεργάτιδος μας».
    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο εξώδικο, ο διευθυντής του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, ενώ ήταν υποχρεωμένος να χορηγήσει αντίγραφα της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση στη συνεργάτιδα του κ. Κούγια εντούτοις δεν το έπραξε. Αντίθετα, σύμφωνα πάντα με την πλευρά του δικηγόρου, ζήτησε να ανοιχτεί φάκελος κατά της συνεργάτιδάς του και να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο.
    Με το εξώδικό του ο κ. Κούγιας καλεί το διευθυντή να χορηγήσει άμεσα αντίγραφα της δικογραφίας προς υπεράσπιση του εντολέα του αλλά και να ικανοποιήσει το αίτημα του τελευταίου για λήψη συμπληρωματικής απολογίας, παρουσία δικηγόρου.
    Σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Κούγιας αναφέρει ότι εκτός της ενστάσεως απολύτου ακυρότητας της προανακρίσεως, την οποία θα υποβάλλει, θα στραφεί μαζί με τη συνεργάτιδα του εναντίον του τόσο για το αδίκημα της παραβάσεως καθήκοντος, «για τον τρόπο με τον οποίο υφαρπάχθηκε η απολογία του κατηγορουμένου, χωρίς το σεβασμό των νομίμων δικαιωμάτων του, αλλά και για τη διάπραξη του αδικήματος της απειλής κατά της συνεργάτη μου».
    Ακολουθεί ολόκληρο το εξώδικο Κούγια προς τον επικεφαλής του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της ΓΑΔΑ:
    «ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ
    ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
    Αλεξίου Κούγια του Χρήστου – Κωνσταντίνου, Δικηγόρου Αθηνών (ΑΜ ΔΣΑ: 8846), κατοίκου Αθηνών, λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, αρ. 55, υπό την ιδιότητα του συνηγόρου υπερασπίσεως του…………
    ΠΡΟΣ
    …………………….., Αστυνομικό Υποδιευθυντή, Τμηματάρχη του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
    Όπως σας είναι γνωστό, μού έχει ανατεθεί το υπερασπιστικό έργο του συλληφθέντος, υπό άγνωστες δικονομικές προϋποθέσεις και ήδη κατηγορουμένου από την υπηρεσία, στην οποία προΐσταστε, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και άλλα πλημμελήματα,…….
    Όπως σας είναι επίσης γνωστό, στα πλαίσια αυτής της υπερασπίσεως, στα γραφεία σας, αυτή τη στιγμή ευρίσκεται η συνεργάτις μου, Δικηγόρος Αθηνών, κα ………, η οποία κατόπιν δικής μου υπερασπιστικής επιλογής συνέταξε δικόγραφο για λογαριασμό του εντολέως μας, με άμεσο στόχο τη νόμιμη υπεράσπισή του.
    Όπως μου μετέφερε η συνεργάτις μου, την ώρα κατά την οποία κατέθετε στην Υπηρεσία σας το υπογεγραμμένο και από τον εντολέα μας, δικόγραφο, χωρίς κανένα νόμιμο δικαίωμα και χωρίς κανένα σεβασμό στην άσκηση του λειτουργήματός της για την προάσπιση των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου, της επιτεθήκατε με εντελώς αδικαιολόγητο ύφος και τρόπο και μάλιστα την απειλήσατε ότι, εάν τολμήσει να επιμείνει στην κατάθεση του νομίμου αυτού δικογράφου, με το οποίο ζητούνται αντίγραφα της σχηματισθείσας δικογραφίας, τα οποία έχετε υποχρέωση να παραδώσετε και αίτημα συμπληρωματικής απολογίας του εντολέως μας μετά τη λήψη των αντιγράφων της δικογραφίας, «Θα ανοίξετε φάκελο σε βάρος της και θα τη στείλετε στο Αυτόφωρο», προκαλώντας της τρόμο και ανησυχία, λόγω και του νεαρού της ηλικίας της, αλλά το κυριότερο, προσβάλλοντας την ίδια, αλλά και στο πρόσωπό της το λειτούργημα του συνηγόρου υπερασπίσεως, αλλά και τα νόμιμα δικαιώματα του κατηγορουμένου, τον οποίο κι εγώ και εκείνη εκπροσωπούμε.
    Επειδή διαμαρτύρομαι τόσο προσωπικώς, όσο και για λογαριασμό του κατηγορουμένου γι’ αυτήν την πρωτοφανή αστυνομική συμπεριφορά απέναντι σε συνηγόρους υπερασπίσεως, συμπεριφορά η οποία πλήττει τα δικαιώματα του κατηγορουμένου, τα οποία ήδη έχετε καταπατήσει, αφού λάβατε απολογία από αυτόν, χωρίς να του παραδώσετε αντίγραφα της δικογραφίας και χωρίς να του επιτρέψετε να έχει συνήγορο υπερασπίσεως κατά την απολογία του.
    Επειδή τόσο εγώ προσωπικώς, όσο και η συνεργάτις μου, επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας σε προσωπικό επίπεδο.
    ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
    ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ όπως:
    1. Άμεσα χορηγήσετε αντίγραφα του συνόλου της δικογραφίας στον κατηγορούμενο, τον οποίο υπερασπίζομαι από κοινού με την συνεργάτιδά μου, αλλά και
    2. Ικανοποιήσετε το αίτημά του για λήψη συμπληρωματικής απολογίας, παρουσία δικηγόρου, μετά τη μελέτη της δικογραφίας που θα μας παραδώσετε.
    ΑΛΛΩΣ ΣΑΣ ΔΗΛΩ ότι εκτός της ενστάσεως απολύτου ακυρότητας της προανακρίσεως, την οποία θα υποβάλω, θα στραφώ τόσο εγώ, όσο και η συνεργάτις μου, εναντίον σας τόσο για το αδίκημα της παραβάσεως καθήκοντος, για τον τρόπο με τον οποίο υφαρπάχθηκε η απολογία του κατηγορουμένου, χωρίς το σεβασμό των νομίμων δικαιωμάτων του, αλλά και για τη διάπραξη του αδικήματος της απειλής κατά της συνεργάτη μου.
    Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς εκείνον, στον οποίο απευθύνεται, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο της παρούσης στην έκθεση επιδόσεώς του.
    Αθήνα, 08/06/2021
    Ο ΕΞΩΔΙΚΩΣ ΔΗΛΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ»
    Διαβάστε και:
    Αυτοί είναι οι τρεις που συνελήφθησαν για την εκτέλεση της συζύγου του επιχειρηματία στη Ζάκυνθο



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ