• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Προθεσμία της UEFA για τις κυρώσεις στους «επαναστάτες» της ESL

lawandorder.gr 08-06-2021 17:07 Τελευταία ενημέρωση: 08-06-2021 17:09
Προθεσμία της UEFA για τις κυρώσεις στους «επαναστάτες» της ESL
Το ελβετικό Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει προειδοποιήσει τους τις ενώσεις να μην προχωρήσουν σε τιμωρία των συλλόγων
Η εβδομάδα της κρίσης της UEFA, θα μπορούσε να είναι αυτή η εβδομάδα, σχετικά με το ζήτημα τη ευρωπαϊκής Super League και τους τρεις «επαναστάτες» συλλόγους (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους), στους οποίους θα μπορούσαν να επιβληθούν κυρώσεις.

Παρά την αποκάλυψη της “Cadena Ser”, η UEFA και η FIFA έχoυν λάβει επίσημη ειδοποίηση από το ελβετικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο τις προειδοποίησε να μην προχωρήσουν σε τιμωρία των συλλόγων.

Βάση της ιταλικής εφημερίδα “Corriere dello Sport”, την οποία επικαλείται το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το πλαίσιο των κυρώσεων είναι ευρύ: εκτείνεται από πρόστιμο έως και αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για ένα ή δύο χρόνια, κάτι που φαίνεται να θέλει ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, μία εξέλιξη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μακρά νομική μάχη μέχρι το CAS στη Λωζάνη.

Ο χρόνος των ανακοινώσεων, σε κάθε περίπτωση, δεν είναι βέβαιος, ακόμη και αν το δημοφιλέστερο σενάριο είναι ότι μπορεί να φτάσει μέχρι τις αρχές του EURO 2020, ενώ υπάρχει και η προοπτική που μετατοπίζει τον ορίζοντα μέχρι το τέλος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Αυτό που είναι σίγουρο, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι ότι υπάρχει προθεσμία. Είναι η 2α Αυγούστου, η ημέρα της κλήρωσης για το νεοσύστατο Europa Conference League.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo