19.9 C
Athens
20.6 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις δηλώσεις Μπαλάσκα


    Αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας θα αποτελέσουν τις προσεχείς ημέρες οι πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του συνδικαλιστή της ΠΟΑΣΥ, αστυνομικού, Σταύρου Μπαλάσκα, περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και περί δικαστών που αφήνουν ελεύθερους εγκληματίες, τους οποίους έχουν συλλάβει οι αστυνομικές αρχές.
    Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία έκανε λόγο για «ανεύθυνη χυδαιότητα» εκπροσώπων της Αστυνομίας, διαβιβάζοντας, μάλιστα, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου απόσπασμα των επίμαχων δηλώσεων του κ. Μπαλάσκα για τα περαιτέρω.
    Τώρα, στην υπόθεση παρενέβη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας, ο οποίος αφού έλαβε γνώση του περιεχομένου των επίμαχων δηλώσεων και των σχετικών δημοσιεύματα, έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.
    Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει μετά τις δηλώσεις του κ. Μπαλάσκα ανέφερε τα εξής: «Οι απαράδεκτες καταγγελίες εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και διεφθαρμένων δικαστικών, όσο δεν στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία, αποτελούν επιβεβαίωση της διαρκούς κατάπτωσης του δημόσιου λόγου ο οποίος έχει υποκατασταθεί από συνθήματα και συκοφαντίες αγαπημένων καλεσμένων των Media. Η ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας έχει ως όριο την αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών τους».
    Να σημειωθεί, τέλος, ότι για τις δηλώσεις του συνδικαλιστή της ΠΟΑΣΥ Ένορκη Διοικητική Έρευνα (ΕΔΕ) έχει διατάξει και η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ