• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Πολιτισμικές διαφορές και εγκληματικότητα

Ηλίας Ψυχογιός 08-06-2021 08:34
Πολιτισμικές διαφορές και εγκληματικότητα
Ρατσιστικό είναι να προσπαθούν ορισμένοι να επιβάλλουν «με το στανιό» την ανοχή στα φαινόμενα βίας που προέρχονται απόσυγκεκριμένες πολιτισμικές ομάδες. Αυτό είναι ρατσισμός. Από την ανάποδη, αλλά ρατσισμός

Το περιστατικό με την κοπέλα στη Κορωπί όπου πακιστανοί αποπειράθηκαν να την βιάσουν, της έσκισαν τα ρούχα και μετέδιδαν ζωντανά το βίντεο μέσω internet, δυστυχώς, δεν συντάραξε την κοινωνία μας όσο θα έπρεπε.

Δεν είναι η φύση του εγκλήματος που θα έπρεπε να συνταράξει, δεν είναι ο εξευτελισμός, δεν είναι απλά η σεξουαλική επίθεση. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι αντίστοιχα εγκλήματα συνέβαιναν και στο παρελθόν, βιασμοί και εξευτελισμοί γυναικών (και ανδρών, και παιδιών και και και) συνέβαιναν και στο παρελθόν.

Αυτό που θα έπρεπε να συνταράξει είναι η ευκολία με την οποία συμβαίνουν αυτά τα εγκλήματα πλέον, από άτομα συγκεκριμένου πολιτισμικού και θρησκευτικού προφίλ.

Δεν είναι ρατσιστικό αυτό που γράφω. Καθόλου. Και αυτός είναι ένας ακόμα αγώνας που πρέπει να δοθεί: Να αποκοπεί ο όρος του «ρατσισμού» από την ευκολία με την οποία προσάπτεται σε όσους κάνουν συγκεκριμένες παρατηρήσεις, για συγκεκριμένες κοινωνικές, πολιτισμικές και θρησκευτικές ομάδες.

Δεν είναι ρατσιστικό να πει κάποιος ότι η κουλτούρα συγκεκριμένων ανθρώπων προωθεί τη βία και την υποτίμηση όσων δεν έχουν τη συγκεκριμένη κουλτούρα.

Ρατσιστικό είναι να προσπαθούν ορισμένοι να επιβάλλουν «με το στανιό» την ανοχή στα φαινόμενα βίας που προέρχονται από αυτές τις πολιτισμικές ομάδες. Αυτό είναι ρατσισμός. Από την ανάποδη, αλλά ρατσισμός.

Οι λατίνοι είχαν μία λέξη την οποία απέδιδαν στις γυναίκες: Res (πράγμα).

Την ίδια ακριβώς αντίληψη για τις γυναίκες, χωρίς υποθέτω να ξέρουν την λατινική ιστορία, έχουν και οι φανατικοί μουσουλμάνοι. Και παρακαλώ να μην εμφανιστούν πάλι αυτοί που λένε ότι «δεν είναι όλοι οι μουσουλμάνοι ίδιοι». Προφανώς. Προφανώς και δεν είναι όλοι οι μουσουλμάνοι ίδιοι. Προφανώς και δεν έχουν την ίδια συμπεριφορά προς τις γυναίκες – κύρια τις χριστιανές – όλοι οι μουσουλμάνοι. Μίλησα για τους φανατικούς, για το ριζοσπαστικό ισλάμ.

Είναι το ίδιο ριζοσπαστικό ισλάμ το οποίο υποβιβάζει την ανθρώπινη ζωή σε τόσο χαμηλά επίπεδα, όπου τελικά η ίδια η ζωή δεν έχει σημασία. Γι’αυτό και παρόλο που εγκληματικότητα είχαμε και στο παρελθόν στην Ελλάδα, το επίπεδο της ευκολίας με την οποία αφαιρείται πλέον μία ζωή έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Νερό και Λάδι. Δύο στοιχεία που δεν μπορούν να αναμειχθούν.

Ριζοσπαστικό Ισλάμ και Χριστιανισμός. Δύο θρησκείες οι οποίες δεν μπορούν να συμβιώσουν.

Ξεχωρίζω τους τιμημένους Έλληνες Μουσουλμάνους. Τους Πομάκους μας. Γι’αυτούς έχω μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Μουσουλμάνοι, αρχαία όμως ελληνική φυλή, η οποία ποτέ δεν ασπάστηκε το ριζοσπαστικό ισλάμ και κατάφερε μια μοναδική μίξη: Την αρχαία ελληνική παράδοση με την μουσουλμανική θρησκεία.

Και είναι άδικο για αυτούς τους Πομάκους μας, ρατσιστικό θα τολμούσα να πω, να επιτρέπουμε την εξομοίωσή τους με ανθρώπους όπως αυτοί που έκαναν το περιστατικό στο Κορωπί. Ή το περιστατικό στην  Πάρο με την άτυχη Μυρτώ. Ή ή ή ή…  Αμέτρητα τα «ή».

Έφτασε ο καιρός να «ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι».

Η Ελλάδα, και η Ευρώπη κατ΄ επέκταση, βασίστηκε στον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό και στην Χριστιανική θρησκεία.

Μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει, αλλά όπως αναφέρει και ο αμερικανός πολιτικός αναλυτής Ben Shapiro “Facts don’t care about your opinion” («Τα γεγονότα αδιαφορούν για τη γνώμη σου»).

Στο σπίτι μας, και η Ελλάδα είναι το σπίτι μας, έχουμε το δικαίωμα να προσκαλούμε ή να διώχνουμε όποιον θέλουμε.

Και άτομα όπως αυτά στο Κορωπί προχθές ΔΕΝ τα θέλουμε.

Η νέα κοινή ΚΥΑ του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Μετανάστευσης με την οποία η Τουρκία ορίζεται ως «ασφαλής χώρα», σημαίνει πως μπορούν πλέον να αρχίσουν οι απελάσεις των λαθρομεταναστών.

Αλλά ακόμα και σε αυτούς που πλέον έχουν νομιμοποιητικά χαρτιά για παραμονή στη χώρα, ίσως θα έπρεπε να ανοίξει μία συζήτηση για τον έλεγχο αυτών των εγγράφων. Με ποιο τρόπο και πότε τα πήραν. Και αν βρεθούν παρανομίες στην απόκτησή τους, τότε να ακυρωθούν. Ακραίο θα πουν κάποιοι. Ίσως.

Αν όμως στη θέση της Μυρτούς ή της κοπέλας στο Κορωπί ήταν η κόρη τους, είμαι βέβαιος πως η αντίδρασή τους θα ήταν ακόμα πιο ακραία…

Για να μην φτάσουμε λοιπόν σε καταστάσεις κοινωνικής ανωμαλίας, δεν είμαστε και πολύ μακριά, ας λάβουμε άμεσα μέτρα.

Η ΚΥΑ άνοιξε το δρόμο. Καιρός να αναλάβουν και τα άλλα συναρμόδια Υπουργεία (Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης) πρωτοβουλίες.

Γιατί αν η κοινωνική ανωμαλία ξεσπάσει, οι ψηλές μάντρες και οι φρουρούμενες πύλες των σπιτιών ορισμένων υπουργών, θα θυμίζουν τα «Τείχη της Ιεριχούς» μετά τον ήχο από τις σάλπιγγες του «Ιησού του Ναυή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo