• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Αποκλειστικό L&O: Διακινητές ρίχνουν μεσοπέλαγα μετανάστες - Το παράδειγμα της Κω

Μιχάλης Τεζάρης 08-06-2021 07:42 Τελευταία ενημέρωση: 08-06-2021 07:42
Αποκλειστικό L&O: Διακινητές ρίχνουν μεσοπέλαγα μετανάστες - Το παράδειγμα της Κω
Υπόσχονται να μεταφέρουν παράτυπους μετανάστες από τα παράλια της Τουρκίας στις Ελληνικές ακτές, μεσοπέλαγα και πριν περάσουν τα Ελληνικά χωρικά ύδατα, τους ρίχνουν από τα σκάφη ώστε να φτάσουν κολυμπώντας στα παράλια των νησιών και εκείνοι επιστρέφουν με ασφάλεια στην Τουρκία

Υπόσχονται να μεταφέρουν παράτυπους μετανάστες από τα παράλια της Τουρκίας στις Ελληνικές ακτές, μεσοπέλαγα και πριν περάσουν τα Ελληνικά χωρικά ύδατα, τους ρίχνουν από τα σκάφη ώστε να φτάσουν κολυμπώντας στα παράλια των νησιών και εκείνοι επιστρέφουν με ασφάλεια στην Τουρκία.

Ο λόγος για το νέο κόλπο των Τούρκων δουλεμπόρων, που θέτει όμως άμεσο κίνδυνο τις ζωές ανθρώπων που πληρώνουν αδρά για να φτάσουν στην χώρα μας. Ενδεικτικό παράδειγμα, η περίπτωση των δυο αλλοδαπών την Παρασκευή 3 Ιουνίου, που εντοπίστηκαν από το πλήρωμα του Blue Star,  μεσοπέλαγα να παλεύουν με τα κύματα.

Οι δυο μετανάστες που περισσυλέχθηκαν από σκάφος του λιμενικού, δήλωσαν ως χώρα καταγωγής της Συρία, με ασφαλείς πληροφορίες του L&O, να αναφέρουν πως ο ένας εκ των δυο, είναι υπήκοος Λιβάνου.

Το νέο σχέδιο των Τούρκων δουλεμπόρων τέθηκε σε εφαρμογή το τελευταίο διάστημα, όταν και διαπίστωσαν το «σφράγισμα» των συνόρων με συνεχείς περιπολίες των σκαφών του λιμενικού, αλλά και την παρατήρηση από στεριάς των κινήσεων τους, πριν καν ξεκινήσουν από τα Τουρκικά παράλια.

[email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo