• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Λαμία: Δεύτερη αναβολή στη δίκη του δολοφόνου της παιδοψυχιάτρου

lawandorder.gr 07-06-2021 19:16
Λαμία: Δεύτερη αναβολή στη δίκη του δολοφόνου της παιδοψυχιάτρου
Ορίστηκε για τις 12 Ιανουαρίου του 2022
Διεκόπη η δίκη σε δεύτερο βαθμό του δολοφόνου της Λαμιώτισσας παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα, που ήταν προγραμματισμένη για το πρωί της Δευτέρας 7 Ιουνίου 2021.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία είχε οριστεί τον περασμένο Μάιο όταν και είχε διακοπεί για πρώτη φορά, λόγω ωραρίου και αφού είχε γίνει η κλήρωση των ενόρκων.

Όπως αναφέρει το LamiaReport, η δίκη ξεκίνησε με μία ώρα καθυστέρηση λίγο μετά τις 10:00’ το πρωί, καθώς δεν είχε φτάσει στο Εφετείο ο κατηγορούμενος. Μετά την άφιξη του, διαπιστώθηκε ότι δύο εκ των πραγματογνωμόνων δεν παρευρίσκονταν στη δίκη και η πλευρά του κατηγορουμένου ζήτησε να διαταχθεί η προσαγωγή τους.

Το Δικαστήριο αποσύρθηκε για να αποφασίσει επί του αιτήματος που το έκρινε ως νόμιμο και τελικά πρόκρινε την αναβολή τη δίκης αφού κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει άμεσα.

Λόγω του γεγονότος ότι η Πρόεδρος της έδρας έρχεται από άλλο Εφετείο, δεν είχε κενή ημερομηνία εντός του μήνα και τελικά η δίκη αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου 2022 με την κλήση και των δύο ψυχιάτρων που απουσίαζαν.

Τραγική φιγούρα στο Δικαστήριο η μάνα της αδικοχαμένης Θώμης, που υποβασταζόμενη και κρατώντας τη φωτογραφία της αγαπημένης της κόρης, κλαίγοντας ζητούσε δικαιοσύνη.

Ο «άνθρωπος» που δικάζεται για το φόνο του παιδιού της, έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Παρ όλα αυτά εξακολουθεί να προσπαθεί να περάσει ότι το μοιραίο εκείνο βράδυ είχε το ακαταλόγιστο και να επιμένει να μη δίνει εξηγήσεις για ένα σωρό «λεπτομέρειες» που αποκαλύπτουν ένα προμελετημένο ειδεχθές έγκλημα.

Την μεγαλύτερη ωστόσο απάντηση που χρωστά στην οικογένεια της Θώμης είναι το «γιατί», καθώς κανείς δεν μπορεί να πιστέψει σε ένα κοινό έγκλημα πάθους, όταν μάλιστα ο δολοφόνος βρισκόταν σε υψηλή θέση πολιτικού φορέα και ήταν γνωστός σε όλη την Ελλάδα για τη δράση του σε αυτόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo