• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την Τρίτη ο Ν. Δένδιας

lawandorder.gr 07-06-2021 17:59
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την Τρίτη ο Ν. Δένδιας
Είναι η τέταρτη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στα Εμιράτα, γεγονός που υποδηλώνει τους ιδιαίτερα στενούς δεσμούς μεταξύ των δύο κρατών

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί αύριο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου θα συναντηθεί με τον Εμιρατινό ομόλογό του, σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan.

Σημειώνεται ότι είναι η τέταρτη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στα Εμιράτα από ανάληψης καθηκόντων του, γεγονός που υποδηλώνει τους ιδιαίτερα στενούς δεσμούς μεταξύ των δύο κρατών.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, αναμένεται να βρεθεί η διμερής στρατηγική συνεργασία, στη συνέχεια της υπογραφής της Συμφωνίας σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας τον περασμένο Νοέμβριο, οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το φως της πρόσφατης επίσκεψης του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα, καθώς και οι ευρύτερες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και τον Κόλπο.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Αμπου-Ντάμπι, ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί επίσης τους νέους χώρους της ελληνικής πρεσβείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo