• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Έγκλημα στην Κέρκυρα: Σχεδίαζε τη δολοφονία ο δράστης

lawandorder.gr 07-06-2021 07:49 Τελευταία ενημέρωση: 07-06-2021 09:22
Πηγή φωτογραφία Corfunews.gr
Έγκλημα στην Κέρκυρα: Σχεδίαζε τη δολοφονία ο δράστης
Τα σημειώματα και η εξ επαφής εκτέλεση

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κέρκυρας μετά την απίστευτη τραγωδία που συνέβη το πρωί της Κυριακής, όταν ένας 67χρονος άνδρας πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα δύο ανθρώπους και στη συνέχεια έδωσε τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Αρχές εκτιμούν πως ο δράστης σχεδίαζε να σκοτώσει τη σπιτονοικοκυρά του, ενώ σε έρευνα που διεξήχθη στο σπίτι του βρέθηκαν απολογητικά σημειώματα προς την οικογένειά του, αλλά και ένας πλήρης φάκελος για τον Εισαγγελέα.

Ο 67χρονος αυτόχειρας και δράστης του διπλού φονικού, όπως προκύπτει, ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει, καθώς πυροβόλησε εξ επαφής τα θύματά του στο κεφάλι, πριν στρέψει την κυνηγετική καραμπίνα στον εαυτό του και αυτοκτονήσει.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο δράστης και αυτόχειρας πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής τα δύο θύματα.

«Πρόκειται για ένα συμβάν διπλής ανθρωποκτονίας. Χρησιμοποιήθηκε πυροβόλο όπλο, κυνηγετικού τύπου, και στη συνέχεια, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, ο δράστης αυτοχειριάστηκε. Όλα τα τραύματα είναι εξ επαφής, σχεδόν βραχυτάτης αποστάσεως, όσον αφορά τα θύματα. Προηγήθηκε η διπλή ανθρωποκτονία και ακολούθησε η αυτοχειρία. Τα θύματα της ανθρωποκτονίας φέρνουν τραύματα στο κεφάλι και ο δράστης, εξ επαφής τραύμα στο θώρακα» δήλωσε ο ιατροδικαστής Κέρκυρας Ιωάννης Αϊβατίδης, ενώ όπως είπε «σημειώθηκε ένας τουλάχιστον πυροβολισμός σε κάθε θύμα και πολύ πιθανότατα ένα από τα θύματα να έχει δεχθεί και δεύτερο πυροβολισμό», σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.

Μάλιστα, σε φωτογραφία φαίνεται ότι ο δράστης του διπλού φονικού που έβαλε τέλος στη ζωή του, είχε κολλήσει στην πόρτα του σπιτιού του μήνυμα προς την Αστυνομία, με ένα ονοματεπώνυμο και ένα κινητό τηλέφωνο. Το είχε βάλει μάλλον εξαρχής πριν από τη δολοφονία.

 

Συγκλονίζει φίλη του θύματος

Συγκλονιστικά είναι και τα λόγια φίλης του θύματος, η οποία τον περιγράφει ως έναν "μοναδικό άνθρωπο" και τονίζει ότι μάλλον άκουσε τη φασαρία και κατέβηκε να δει τι συμβαίνει. Όπως είπε η ίδια, "είχε πάρει σύνταξη και είχε αγοράσει το σπίτι ώστε να έρθει και η οικογένειά του στην Κέρκυρα. Μια εβδομάδα είχε που ήρθε και τον πήραμε από το αεροδρόμιο".

Όπως υποστήριξε η ίδια, "μίλησα με τον γυναίκα του, δεν το πιστεύουν ακόμα, έρχονται Ελλάδα. Μας είχε πει μόνο ότι είχε προβλήματα με αυτόν. Του άρεσε εδώ. Δεν έλεγε ποτέ όχι σε κανέναν. Άκουσε τη φασαρία και κατέβηκε. Δεν σκοτώνεις έτσι όμως έναν άνθρωπο".

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo