• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ώρα να σπάσει αυγά ο Δένδιας

Law and Order 06-06-2021 14:03 Τελευταία ενημέρωση: 06-06-2021 21:28
Ώρα να σπάσει αυγά ο Δένδιας
Οι ρουσφετολογικές και πελατειακές σχέσεις αποτελούσαν συχνά το βασικό κριτήριο για τις τοποθετήσεις

Ψάχνουν, ψάχνουν στο ΥΠΕΞ, αλλά δεν βγαίνουν οι υπολογισμοί για την κάλυψη των σημαντικών θέσεων που αδειάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες του paron.gr

Yπάρχει γενική απροθυμία για την ανάληψη πόστων όπως η πρεσβεία στην Άγκυρα, η οποία αυτήν την περίοδο προσομοιάζει με «ηλεκτρική καρέκλα» και πάντως δεν ενδείκνυται για αγρανάπαυση.

Οι δυσκολίες στην εξεύρεση προσώπων δείχνει και τη λειψανδρία που υπάρχει στο ΥΠΕΞ, στην οποία έχει οδηγήσει μια λανθασμένη πολιτική ανάδειξης στελεχών τα τελευταία χρόνια. Οι ρουσφετολογικές και πελατειακές σχέσεις, οι οποίες αποτελούσαν συχνά και το βασικό κριτήριο για τις τοποθετήσεις, καθώς και η περιθωριοποίηση των διευθύνσεων και των ίδιων των πρεσβειών ήταν αποτέλεσμα συγκεντρωτισμού στο γραφείο του εκάστοτε υπουργού ή γενικού γραμματέα.

Ο κ. Δένδιας έχει την ευκαιρία να σπάσει αυγά και, παρά τους περιορισμούς που υπάρχουν, καθώς για τα σημαντικά πόστα λόγο θα έχει και το Μέγαρο Μαξίμου, να δώσει την ευκαιρία σε νέους διπλωμάτες που έχουν τα προσόντα και τη διάθεση να προσφέρουν. Πόστα όπως η Άγκυρα, η ΜΑ ΝΑΤΟ, η ΜΑ ΟΗΕ πρέπει να στελεχωθούν με μη συμβατικά κριτήρια, διαφορετικά δεν θα γίνει τίποτε περισσότερο από ανακύκλωση προσώπων και προβλημάτων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo