22 C
Athens
16.1 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Οι ξυλοδαρμοί κρατουμένων, ο «κοριός» της ΕΛΑΣ και η δράση των ναρκεμπόρων στην Κάλυμνο – Αποκαλύψεις-σοκ


    Διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ξυλοδαρμοί κρατουμένων κατά παραγγελία και αναφορές για «πιθανή ανθρωποκτονία» περιλαμβάνει η δικογραφία για τα ηγετικά μελών της που διακινούσαν ναρκωτικά στην Κάλυμνο και εξαρθρώθηκε στις 8 Φεβρουαρίου, μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση.
    Καίριο ρόλο στην αποκάλυψη της δράσης των κατηγορούμενων ατόμων, έπαιξε η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, με τους αστυνομικούς να «ακούν» και να καταγράφουν τις συνομιλίες τους, από τις 29 Ιανουαρίου. Με αυτό τον τρόπο «έδεσαν» την δράση των δυο εγκληματικών ομάδων που διακινούσαν στις «πιάτσες» του νησιού, κοκαΐνη, ακατέργαστη κάνναβη και skunk.
    Αρχηγός των οργανώσεων, φέρεται να είναι ένας 27χρονος, ο οποίος προμηθευόταν τα ναρκωτικά από ένα άλλο άτομο της σπείρας και στην συνέχεια τα διοχέτευε προς πώληση στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας. Μάλιστα φέρεται να δίνει οδηγίες για τον τρόπο που θα συναντούν τους «αγοραστές», ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, δέχεται και τα παράπονά τους για τον τρόπο λειτουργίας των διακινητών. Ο ίδιος, φέρεται να αποφεύγει τις δοσοληψίες και να ρίχνει το βάρος στον εντοπισμό ναρκωτικών και στην εξόφληση των ποσών της αγοράς τους.
    Ξυλοδαρμοί κατά παραγγελία στις φυλακές
    Τα μέλη της σπείρας φέρεται να δίνουν μάλιστα, εντολή για ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια κρατουμένων από άλλους κρατουμένους με τους οποίους είχαν επαφή. Τα θύματα των ξυλοδαρμών εμφανίζονται ως «ρουφιάνοι» της αστυνομίας. Όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ. «Η αγριότητα των μελών της οργάνωσης είναι τέτοια που υπάρχει ο κίνδυνος ξυλοδαρμών, ενώ γίνονται αναφορές μέχρι και για πιθανή ανθρωποκτονία».
    Οι υπαρχηγοί και ο ρόλος τους
    Δεύτερος στην ιεραρχία της σπείρας έρχεται, σύμφωνα με την αστυνομία, ένας 46χρονος, μαζί με έναν 26χρονο, που είχε φυλακιστεί στο παρελθόν και παρότι άνεργος, είχε πρόσφατα αγοράσει αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, που προμηθεύουν με ναρκωτικές ουσίες τους τοξικομανείς. Τα ναρκωτικά μετέφερε στην Κάλυμνο από την Αττική ένας 29χρονος τον οποίο ανέφεραν στις τηλεφωνικές επαφές, ως «ξάδερφο». Όλοι οι εμπλεκόμενοι επικοινωνούσαν μεταξύ τους, μέσω viber ή messenger για να δυσχεραίνουν τις προσπάθειες καταγραφής των συνομιλιών τους.
    Η «κάρτα», o «παππάς» και το «κεφαλιανό»
    Οι κατηγορούμενοι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες φράσεις για να περιγράψουν τις ναρκωτικές ουσίες. Συγκεκριμένα τις ανέφεραν, ως « Σκανάκι», «πιόμα», «δόλωμα, «σκου», «τσιμέντα», «κάρτα», «παππάς» και «κεφαλιανό». Πολλές φορές μάλιστα τα περιέγραφαν ως «ψωμιά», και« πράσινο».
    [email protected]



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ