• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κρήτη: Eντάσεις με βρεφονηπιοκόμο που αρνείται να κάνει self test - Προετοιμάζεται ΕΔΕ

lawandorder.gr 05-06-2021 20:06
Κρήτη: Eντάσεις με βρεφονηπιοκόμο που αρνείται να κάνει self test - Προετοιμάζεται ΕΔΕ
Η διεύθυνση του σχολείου και ο δήμος έχουν ήδη υποβάλει μήνυση σε βάρος της, ενώ και η ίδια προχώρησε σε αντιμήνυση για παραβίαση του συντάγματος

Αναστάτωση στην τοπική κοινωνία έχει προκαλέσει η στάση εργαζόμενης σε δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό σε δήμο της ενδοχώρας του Ηρακλείου, η οποία αρνείται να καταχωρήσει δήλωση self test στη σχετική πλατφόρμα, όπως μεταδίδει το Creta24.gr.

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές του Creta24, η βρεφονηπιοκόμος, πηγαίνει καθημερινά στο σταθμό εδώ και μία εβδομάδα, ζητώντας να της επιτραπεί η είσοδος. Η στάση της έχει προκαλέσει εντάσεις και για το ζήτημα ενημερώθηκε και η ΕΛΑΣ, με τους αστυνομικούς, σύμφωνα με πληροφορίες, να της έχουν επιβάλλει πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας.

Η διεύθυνση του σχολείου και ο δήμος έχουν ήδη υποβάλει μήνυση σε βάρος της βρεφονηπιοκόμου, ενώ και η ίδια προχώρησε σε αντιμήνυση για παραβίαση του συντάγματος, επειδή δεν της επιτρέπεται η είσοδος στον χώρο εργασίας της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, η αρμόδια δημοτική υπηρεσία προετοιμάζεται να προχωρήσει σε ΕΔΕ με αίτημα την απομάκρυνση της βρεφονηπιοκόμου καθώς όπως τονίζεται η στάση της ελλοχεύει κινδύνους για τη δημόσια υγεία και ειδικά σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα, όπως αυτόν των παιδιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo