• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Συνάντηση Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας με τον υπουργό Δικαιοσύνης

lawandorder.gr 05-06-2021 16:01
Συνάντηση Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας με τον υπουργό Δικαιοσύνης
Ποια θέματα τέθηκαν από τους αστυνομικούς στον Κ. Τσιάρα

Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, είχε σήμερα αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΕΑΣΥ) Καρδίτσας.

Στην συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του προεδρείου της Ένωσης, τέθηκαν τα κυριότερα υπηρεσιακά ζητήματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό του νομού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΑΣΥ Καρδίτσας, «βασικό αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η ενημέρωσή μας αναφορικά με την πορεία ανέγερσης του νέου αστυνομικού μεγάρου που θα καλύψει τις ανάγκες της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης. Ο υπουργός, γνώστης εξ αρχής και υποστηρικτής του σχεδίου αυτού, μας ενημέρωσε πως μέχρι το Σεπτέμβριο 2021 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των υπογραφών από τα συναρμόδια υπουργεία ώστε να περάσουμε στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού και κατασκευής του έργου με ΣΔΙΤ».

«Με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών», σημειώνεται στην ανακοίνωση, «και λαμβάνοντας υπόψη την προσπάθεια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να εξοπλίσει πανελλαδικά τις υπηρεσίες με υλικοτεχνικά μέσα, τονίσαμε την αναγκαιότητα αναβάθμισης και του υπηρεσιακού στόλου οχημάτων των υπηρεσιών ασφαλείας και αιτηθήκαμε τη μεταβίβαση του αιτήματος μας στο αρμόδιο υπουργείο».

«Επιπλέον, τέθηκε σε γνώση του υπουργού η “άτυπη” ομηρία συναδέλφων τριτέκνων Αστυνομικών, με το “πάγωμα” μεταθέσεων των οικογενειών τους, παρά τις διαχρονικές πιέσεις του σωματείου μας».

«Κλείνοντας τη συνάντηση, υπενθυμίσαμε τα πανελλαδικά αιτήματά του κλάδου μας, για την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας των αστυνομικών και την αλλαγή του παλαιωμένου μισθολογίου-βαθμολογίου σε σύγχρονο και ανταποδοτικό και μεταφέραμε την προσδοκία μας έστω και καθυστερημένα, να αναγνωριστεί από την κυβέρνηση, ο έμπρακτος αγώνας που έδωσαν οι Έλληνες αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή, τόσο στη διαφύλαξη των συνόρων μας στον Έβρο, όσο και στην τήρηση των μέτρων περιορισμού κατά του κορονοϊού, με την χορήγηση έκτακτου βοηθήματος, όπως αυτό δόθηκε σε όλους τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής στη μάχη κατά της πανδημίας, ζήτημα που έχει τεθεί ως αίτημα και από την Ένωσή μας από τον Απρίλιο του 2020», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΑΣΥ Καρδίτσας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo