24.8 C
Athens
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Αποκλειστικό L&O: Σύλληψη Ρομά με ασύρματο Sepura στα Λιόσια – Ερωτηματικά και έρευνα στην ΕΛΑΣ


    Στην σύλληψη ενός Ρομά στα Άνω Λιόσια, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκε ένας ασύρματος tetra sepura της Ελληνικής Αστυνομίας, προχώρησαν αστυνομικοί της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του L&O.
    Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του ατόμου, μετά από πληροφορία που αξιοποίησαν και όπως διαπιστώθηκε ο άνδρας άκουγε σε …απευθείας μετάδοση τις κινήσεις των αστυνομικών και τα σημεία που ενεργούσαν.
    Ο άνδρας σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έκανε κλοπές και διαρρήξεις και αυτό που αναζητούν οι αρχές, είναι ο τρόπος με τον οποίο απέκτησε τον ασύρματο, αλλά και σε ποιον αστυνομικό ανήκει. Κάθε ασύρματος είναι «χρεωμένος» σε αστυνομικό και είναι απορίας άξιο αν είχε δηλωθεί η κλοπή ή η απώλειά του, για να βγάλουν απο το σύστημα τον συγκεκριμένο ασύρματο, προκειμένου να μην έχει πρόσβαση ο Ρομά σε όλες τις ευαίσθητες πληροδορίες.
    Η έρευνα του εσωτερικών υποθέσεων είναι σε πλήρη εξέλιξη και εντός των επόμενων ημερών αναμένονται εξελίξεις.
    Δεύτερη φορά εντοπίζεται Ρομά με Sepura
    Τον περασμένο Ιανουάριο, ένας 36χρονος Ρομά στο Ζεφύρι είχε στήσει «κέντρο ενημέρωσης» ομάδων διαρρηκτών μέσα στο σπίτι του, στην οδό 25ης Μαρτίου, χρησιμοποιώντας έναν αναλογικό και έναν ψηφιακό ασύρματο Sepura που ήταν χρεωμένος σε αξιωματικό της ΕΛΑΣ, ενημέρωνε σπείρες διαρρηκτών για το πού κινούνται οι αστυνομικοί, ώστε να διαφεύγουν την σύλληψη.
    Τότε, όπως είχε διαπιστωθεί, η «εξαφάνιση» του ασύρματου Sepura, έγινε στο τμήμα ασφαλείας Ραφήνας, λίγες ώρες μετά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ και τον εντοπισμό του στο σπίτι του Ρομά στο Ζεφύρι.
    Η αστυνομική επιχείρηση και οι ασύρματοι
    Το πρωί της Τρίτης 26 Ιανουαρίου, αστυνομικοί της ασφάλειας Αμαρουσίου, με την συνδρομή ανδρών της ΟΠΚΕ, προσέγγισαν το σπίτι του 36χρονου Ρομά.
    Αστυνομικοί, λίγο πριν επέμβουν στο σπίτι, διαπίστωσαν πως κάποιος πέταξε σε παρακείμενο οικόπεδο από τον πρώτο όροφο του σπιτιού, δύο ασυρμάτους, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα κομμάτι χαρτί. Όλοι οι ασύρματοι ήταν συντονισμένοι στις συχνότητες της Άμεσης Δράσης σε όλη την Αττική. Στο χαρτί ο 36χρονος είχε γράψει περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και της Αθήνας.
    Τι υποστήριξε ο 36χρονος
    Ο άνδρας που συνελήφθη υποστήριξε πως τους ασυρμάτους, τους είχε παραλάβει από έναν φίλο του ονόματι «Αλέξη».
    Όπως, μάλιστα ανέφερε, «ο Αλέξης και άλλα τρία άτομα κάνουν κλοπές σε σπίτια σε Μεταμόρφωση και Νέα Ιωνία και του έχουν αναθέσει να ακούει τις συχνότητες».
    Μάλιστα, του έδιναν κάθε μέρα 50-100 ευρώ προκειμένου να τους ειδοποιεί αν μεταβαίνουν αστυνομικοί σε σπίτια που έχουν εισβάλει για να προλαβαίνουν να απομακρύνονται.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ