• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις καταγγελίες για τον καθηγητή του ΕΚΠΑ

Κατερίνα Μάνθου 04-06-2021 14:56 Τελευταία ενημέρωση: 04-06-2021 14:57
Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις καταγγελίες για τον καθηγητή του ΕΚΠΑ
Τι θα ψάξει ο εισαγγελέας
Υπό εισαγγελικό βρίσκεται πλέον ο καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ, ο οποίος έχει καταγγελθεί δημοσίως από φοιτήτριες για σεξουαλική παρενόχληση. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση διατάχθηκε έρευνα από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Ο εισαγγελέας που αναλαμβάνει να διενεργήσει την έρευνα, βάσει της παραγγελίας, θα αναζητήσει την τυχόν διάπραξη αδικημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας αλλά και παράνομη βία.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν κάνει σε τηλεοπτική εκπομπή, φοιτήτριες ο ελεγχόμενος από τη Δικαιοσύνη, πλέον, καθηγητής τους ζητούσε να τις βγάλει φωτογραφία και κάποιες φορές με ακατάλληλο περιεχόμενο, δηλαδή γυμνές. Μάλιστα, όπως επισήμανε η ίδια οι καταγγελίες σε βάρος του εν λόγω καθηγητή δεν περιορίζονται μόνο σε αντιδεοντολογική συμπεριφορά μόνο σε φοιτητές αλλά και σε καθηγητές.

Να σημειωθεί ότι φοιτητές και φοιτήτριες, έχουν γράψει αντισεξιστικά μηνύματα έξω από το γραφείο του καθηγητή, την περασμένη εβδομάδα, καταγγέλλοντας με αυτόν τον τρόπο τη συμπεριφορά του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo