• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κατάρρευση κτηρίου με δύο νεκρούς στην Βραζιλία

lawandorder.gr 03-06-2021 18:51
Κατάρρευση κτηρίου με δύο νεκρούς στην Βραζιλία
Αρχικά ακούστηκε ένας κρότος και στην συνέχεια ακολούθησε μια πυρκαγιά
Κατέρρευσε μια πολυκατοικία σε εργατική συνοικία στο Ρίο ντε Τζανέιρο, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν την ζωής τους.

Σύμφωνα με όσα είπαν κάτοικοι της περιοχής στο Ρόιτερς, αρχικά άκουσαν έναν δυνατό κρότο και στην συνέχεια ακολούθησε μια πυρκαγιά. Όλο αυτό το γεγονός προκάλεσε πανικό στη συνοικία Ρίο ντας Πέδρας.

Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες και άλλα μέλη των υπηρεσιών δημόσιας ασφαλείας έσπευσαν στο σημείο. Σύμφωνα με τις αρχές ένας άντρας, μια γυναίκα και ένα παιδί είχαν θαφτεί κάτω από τα χαλάσματα.

Σύμφωνα με πηγή από τις υπηρεσίες δημόσιας ασφαλείας, από τους τρεις επέζησε μόνο η γυναίκα.

«Δυστυχώς, χάσαμε τους άλλους δύο».

Το Ρίο ντας Πέδρας είναι η γενέτειρα των αυτοαποκαλούμενων «πολιτοφυλακών» του Ρίο ντε Τζανέιρο και παραμένει στο έλεος των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος. Αρχικά οι πολιτοφύλακες είχαν δημιουργηθεί για να υπερασπιστούν τους κατοίκους από τις συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών, ωστόσο πλέον λειτουργούν ως εγκληματικές ομάδες.


Αυτές οι ομάδες έχουν αυξήσει τη δύναμή τους τις τελευταίες δύο δεκαετίες, αναπτύσσοντας ολοένα και πιο περίπλοκες, κερδοφόρες και φονικές παράνομες δραστηριότητες σε ολόκληρη την πόλη. Μεταξύ των επιχειρήσεών τους, χτίζουν πολυκατοικίες χωρίς επίσημη άδεια ή έγκριση και νοικιάζουν τα κτίρια, πολλές φορές με καταστροφικές συνέπειες.

Το κτίριο που κατέρρευσε σήμερα δεν είχε εγκριθεί από τις αρχές, λένε πηγές που ενεπλάκησαν στην επιχείρηση διάσωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo