• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Άρπαξαν 7.000 ευρώ από ηλικιωμένη με πρόσχημα κρατικό βοήθημα στη Νίκαια

Μιχάλης Τεζάρης 03-06-2021 08:47 Τελευταία ενημέρωση: 03-06-2021 08:47
Άρπαξαν 7.000 ευρώ από ηλικιωμένη με πρόσχημα κρατικό βοήθημα στη Νίκαια
Οι αστυνομικοί αναμένεται να λάβουν και βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες των τραπεζών, καθώς ο θρασύτατος απατεώνας στάθμευσε έξω από αυτές, έως ότου η ηλικιωμένη να κάνει τις αναλήψεις των χρημάτων

Θύμα απατεώνα που κατάφερε να της αποσπάσει 7.000 ευρώ, έπεσε μια γυναίκα ηλικίας 80 ετών στη Νίκαια.

Ο δράστης την προσέγγισε ενώ επέστρεφε από την λαϊκή της είπε πως είναι φίλος του εγγόνου της και τον έστειλε για να του δώσει 7.000 ευρώ ως προκαταβολή, χρήματα που θα της επιστρέφονταν όταν ο εγγονός της θα λάμβανε ένα υποτιθέμενο κρατικό βοήθημα.

Η γυναίκα ζήτησε να μιλήσει με το εγγόνι της και ένας συνεργός του απατεώνα της είπε βιαστικά «γιαγιά δώσε τα λεφτά, εγώ του είπα να στα ζητήσει».

Η γυναίκα πείστηκε με τον απατεώνα να της ανεβάζει μάλιστα το καρότσι της λαϊκής στο σπίτι, μέχρι εκείνη να πάρει τα βιβλιάρια καταθέσεων.

Στη συνέχεια την πήρε με το αυτοκίνητό του και την μετέφερε διαδοχικά σε δυο τράπεζες σε Νίκαια και Αιγάλεω για να κάνει αναλήψεις 4.000 και 3.000 ευρώ αντίστοιχα.

Στην συνέχεια μάλιστα την παράτησε στο Αιγάλεω και έφυγε σαν κύριος.

Όταν η ηλικιωμένη επέστρεψε στο σπίτι και μίλησε με την κόρη της κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα απατεώνα.

Άμεσα η οικογένεια κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων, δίνοντας στους αστυνομικούς το καροτσάκι της λαϊκής που άγγιξε ο απατεώνας.

Οι αστυνομικοί αναμένεται να λάβουν και βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες των τραπεζών, καθώς ο θρασύτατος απατεώνας στάθμευσε έξω από αυτές, έως ότου η ηλικιωμένη να κάνει τις αναλήψεις των χρημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo