14.6 C
Athens
13.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Novartis: Στοιχεία για τη «σκευωρία» σε βάρος του φέρεται να κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο Στ. Παπασταύρου


    Αποκαλυπτικά στοιχεία τα οποία, κατά την άποψή του, αποδεικνύουν τη «σκευωρία» που κατασκευάσθηκε σε βάρος του με πλαστά στοιχεία, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να κατέθεσε στην ανακρίτρια του Αρείου Πάγου, Κων. Αλεβιζοπούλου, ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, Στ. Παπασταύρου.
    Ειδικότερα, ο κ. Παπασταύρου κλήθηκε και κατέθεσε στον Άρειο Πάγο στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η κυρία Αλεβιζοπούλου για τους χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της Novartis, με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
    Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Παπασταύρου κατέθεσε προς υποστήριξη της μήνυσης του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Σύμφωνα με αυτή, ο κ. Παπασταύρου, ο Σάμπυ Μιωνή και ο Άγγελος Μεταξάς έπεσαν θύματα «εγκληματικής οργάνωσης», με επικεφαλής τον κ. Παπαγγελόπουλο και μέλη έναν εκδότη, δημοσιογράφους και έναν δικηγόρο.
    Τώρα, ο κ. Παπασταύρου φέρεται να κατέθεσε στοιχεία που ενισχύουν τους ισχυρισμούς του περί σκευωρίας σε βάρος. Προς την κατεύθυνση αυτή αναφέρθηκε σε χειρισμούς συγκεκριμένων εισαγγελέων και προσκόμισε στην αρεοπαγίτη αποδεικτικό έγγραφο που επιβεβαιώνει ότι οι συγκεκριμένοι εισαγγελικοί λειτουργοί είχαν στα χέρια τους από τις 20.5.2016 αθωωτική δικαστική συνδρομή, την οποία όμως «έθαψαν». Επιπρόσθετα, φέρεται να υποστήριξε ότι οι συγκεκριμένοι εισαγγελείς επιχείρησαν το Μάρτιο του 2018 να τον εμπλέξουν και στην υπόθεση Novartis χωρίς επιτυχία.
    Ακόμη, ο μάρτυρας αναφέρθηκε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, σε συναντήσεις του Νίκου Παππά με τον Σάμπυ Μιωνή στην Ελλάδα, την Κύπρο, το Ισραήλ και τη Νέα Υόρκη και σε συνομιλίες στο πλαίσιο των οποίων ο πρώτος του δήλωνε απερίφραστα ότι ο Παπασταύρου θα την «πληρώσει» λόγω της σχέσης του με τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ