• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

H Χαμάς στηρίζει την πρόταση της Τουρκίας για οριοθέτηση ΑΟΖ με Παλαιστίνη

lawandorder.gr 02-06-2021 14:23
H Χαμάς στηρίζει την πρόταση της Τουρκίας για οριοθέτηση ΑΟΖ με Παλαιστίνη
Υπογράμμισε ότι «οποιοδήποτε βήμα θα λάβει το παλαιστινιακό κράτος μαζί με την Τουρκία, θα είναι προς όφελος και των δύο χωρών»

Ο επικεφαλής της Χαμάς Ismail Haniyeh πριν από λίγες μέρες δήλωσε «Οι διμερείς συνομιλίες για τη θαλάσσια οριοθέτηση μεταξύ Τουρκίας και Παλαιστίνης στην Ανατολική Μεσόγειο θα έχουν θετικά αποτελέσματα», υπογραμμίζοντας ότι «οποιοδήποτε βήμα θα λάβει το παλαιστινιακό κράτος μαζί με την Τουρκία, θα είναι προς όφελος και των δύο χωρών».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο κανάλι ειδήσεων Habertürk, ο Haniyeh δήλωσε: «Τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο δεν μπορούν φυσικά να τεθούν σε διάλογο. Όλες οι πολιτικές που δίνουν προτεραιότητα στα συμφέροντα και την ασφάλεια της Τουρκίας είναι δικαίωμά της. Ταυτόχρονα, θεωρούμε ότι το παλαιστινιακό κράτος είναι επίσης μια χώρα με ακτή στην Ανατολική Μεσόγειο, που έχει τα ίδια δικαιώματα».

Επίσης τόνισε ότι θεωρεί την Τουρκία, την Αίγυπτο, το Ιράν και τη Σαουδική Αραβία σημαντικές χώρες στην περιοχή, προσθέτοντας ότι η προσέγγιση της Τουρκίας με τις εν λόγω χώρες θα επηρεάσει θετικά τον ισλαμικό κόσμο και την Παλαιστίνη.

Πρόσθεσε ότι η οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με την έγκριση των περιφερειακών χωρών θα ήταν ευνοϊκή εξέλιξη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo