• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Στην προανακριτική το πόρισμα της ΤτΕ για τα 3 εκατ. ευρώ του «ΣΥΡΙΖΑ channel»

lawandorder.gr 01-06-2021 10:54 Τελευταία ενημέρωση: 01-06-2021 10:55
Στην προανακριτική το πόρισμα της ΤτΕ για τα 3 εκατ. ευρώ του «ΣΥΡΙΖΑ channel»
Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από σχετικό αίτημα της επιτροπής

Στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής διαβίβασε σύμφωνα με πληροφορίες η Τράπεζα της Ελλάδoς την έκθεση ελέγχου για την νομιμότητα του ποσού των 3 εκατ. ευρώ που χρησιμοποιήθηκε ως εγγυητική επιστολή για το ΣΥΡΙΖΑ Channel.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από σχετικό αίτημα της επιτροπής.

Να σημειωθεί ότι σήμερα η προανακριτική θα εξετάσει τον πρώην αναπληρωτή διευθύνων σύμβουλο της Attica Bank Αθανάσιο Τσάδαρη.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο εισηγητής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης πρότεινε ως επόμενος μάρτυρας να κληθεί ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς και στην συνέχεια να δρομολογηθεί το τέλος των εργασιών.

Μετά από παρέμβαση του κ. Βασίλη Κεγκέργολου (Κίνημα Αλλαγής) αποφασίστηκε τελικά να παραμείνει ανοικτός ο κατάλογος των μαρτύρων σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη εξέτασης και άλλων προσώπων που ενδεχομένως αναδειχθούν από την κατάθεση του κ. Παππά.

Αναφορικά με την κλήτευση του κ. Κώστα Βαξεβάνη, ο εισηγητής της ΝΔ υποστήριξε ότι «σύμφωνα με το υπάρχον αποδεικτικό υλικό διερευνάτε οτι η εφημερίδα Documento εγινε με εντολή του κ Παππα απο τον κ Καλογριτσα και με ποσο 2,9 εκ ευρώ και για το οποιο ο κ Καλογροτσας τελικως κράτησε τα 3 εκ που του επιστράφηκαν απο τις τηλεοπτικές αδειες. Εν συνεχεία ελέγχεται εαν με εντολη του κ Παππα αποχώρησε ο κ Καλογριτσας εξ ολοκλήρου απο την εφημερίδα που εκδίδεται πλεον με ιδιοκτήτη τον κ Βαξεβανη και με μεταφορα όλων των στοιχείων σε αυτόν οπως εχει κατατεθεί. Μάλιστα ελέγχεται και sms που καταδεικνύει την εμπλοκη του κ Παππα στην εφημερίδα Documento. Με όλες αυτες τις συνθηκες η Επιτροπή μας δεν δύνανται να εξετάσει ως μάρτυρα τον κ Βαξεβανη για αδικήματα που καταγγέλλεται οτι μπορει να εχει εμπλοκή και είτε ελέγχονται απο την επιτροπή μας ειτε θα αποσταλούν στη δικαιοσυνη για ελεγχο απο τον φυσικό δικαστή και η επιτροπή μας κατα τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου δε δύναται να εξετασει ως ύποπτους φυσικά πρόσωπα παρα μονο τον ελεγχόμενο υπουργό».

 

Πηγή: Protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo