• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κεχαγιόγλου για δολοφονία Μπερδέση: Προσπαθούσε να επιβιώσει - Εκτός από πελάτης ήταν και φίλος μου

lawandorder.gr 01-06-2021 08:47 Τελευταία ενημέρωση: 01-06-2021 08:47
Κεχαγιόγλου για δολοφονία Μπερδέση: Προσπαθούσε να επιβιώσει - Εκτός από πελάτης ήταν και φίλος μου
Κάποιες από τις εμπλοκές του οφείλονταν στην φτώχεια του, είπε ο γνωστός ποινικολόγος
Την επιφύλαξή του για ό,τι συνέβη στην δολοφονία του Τάσου Μπερδέση και για το ποιος κρύβεται από πίσω εξέφρασε ο ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «ο Τάσος εκτός από πελάτης ήταν και φίλος μου».

Μιλώντας στο MEGA το πρωί της Τρίτης αναφερόμενος στα μέχρι τώρα ενδεχόμενα γύρω από την δολοφονία είπε: «Είμαι επιφυλακτικός στο να κάνω εικασίες. Το ότι έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν και έχει αθωωθεί κατ’ επανάληψη, δεν σημαίνει ότι μπορώ να εικάσω τι συνέβη τώρα. Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. είναι η υπόθεση. Ελπίζω και εύχομαι να βρουν τους δολοφόνους και να εξιχνιαστεί η υπόθεση».

Ο κ. Κεχαγιόγλου απαντώντας στο ερώτημα «γιατί το όνομα του Τάσου Μπερδέση βρισκόταν στη λίστα με την ελληνική μαφία που παρέδωσε στην Δικαιοσύνη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης», ο δικηγόρος υποστήριξε ότι «σε έναν φάκελο που υπάρχουν εμπλεκόμενοι σε ποινικές υποθέσεις δεν σημαίνει ότι και οι 500 είναι ένοχοι».

«Επειδή το όνομα του Τάσου» συνέχισε, «ενεπλάκη στο παρελθόν σε δίκη με αυτό που αποκαλείται ‘’ελληνική μαφία’’ θεωρώ ότι για αυτό τον λόγο η ελληνική αστυνομία τον συμπεριέλαβε σε αυτό τον κατάλογο. Στην δίκη αυτή ο Τάσος είχε αθωωθεί κατ’ έφεση».

Όπως εξήγησε ο κ. Κεχαγιόγλου, ο Μπερδέσης είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας και κάποια χρόνια αργότερα για υπόθαλψη εγκληματία. Και στις δύο περιπτώσεις αθωώθηκε. «Μετά την τελευταία του εμπλοκή για την υπόθαλψη εγκληματία, του είπα ότι όσο και αν αθωώνεται στις δίκες, αυτές του κόστισαν. Η τελευταία καταδίκη του στέρησε τη δυνατότητα να μετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες» σχολίασε ο δικηγόρος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo