• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Τζανάκης: Δεν έχουμε την πολυτέλεια της επιλογής εμβολίου

lawandorder.gr 01-06-2021 08:35 Τελευταία ενημέρωση: 01-06-2021 08:36
Τζανάκης: Δεν έχουμε την πολυτέλεια της επιλογής εμβολίου
Ο κ. Τζανάκης είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια επιλογής εμβολίου. Θα μπορούσε να γίνει όταν κρούσματα θα πέσουν στα 200 - 300

Τα οφέλη από τον εμβολιασμό είναι ασύγκριτα περισσότερα από τους κινδύνους στις εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις παρενεργειών, σημείωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Τζανάκης εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια της άτυχης 44χρονης γυναίκας μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στα ηλικιακά όρια για τους εμβολιασμούς με συγκεκριμένους τύπους εμβολίων, απάντησε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια και κάτι τέτοιο θα μπορούσαμε να το δούμε όταν κρούσματα θα πέσουν στα 200 - 300, υπογραμμίζοντας ότι οι καθυστερήσεις στον εμβολιασμό εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους.

Ο κ. Τζανάκης, είπε ακόμη απευθυνόμενους σε όσους έχουν θορυβηθεί μετά την πρώτη δόση του εμβολίου και σκέφτονται για το αν θα κάνουν την δεύτερη, πως οι παρενέργειες που σχετίζονται με περιστατικά θρομβώσεων είναι εξαιρετικά σπάνιο να εμφανιστούν μετά τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo