• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Τις κυβερνητικές προτάσεις για το «νέο ΕΣΥ» ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

lawandorder.gr 01-06-2021 07:20 Τελευταία ενημέρωση: 01-06-2021 07:20
Τις κυβερνητικές προτάσεις για το «νέο ΕΣΥ» ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός μιλάει στις 10:30 στο συνέδριο με θέμα «το ΕΣΥ στην COVID-19 και στη μετά COVID-19 εποχή»
Τις προτάσεις για την ανάπτυξη του νέου Εθνικού Συστήματος Υγείας που σχεδιάζει να προωθήσει η κυβέρνησή του αναμένεται να παρουσιάσει το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα λάβει μέρος στο συνέδριο που διοργανώνουν το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και το ιατρικό site «ygeiamou.gr» με θέμα «το ΕΣΥ στην COVID-19 και στη μετά COVID-19 εποχή».

Ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει (στις 10:30) σε σχετικό πάνελ μαζί με την καθηγήτρια και πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Αναστασία Κοτανίδου, ενώ μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών του Συνεδρίου που διεξάγεται στο ξενοδοχείο Χίλτον θα είναι επίσης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Όπως επεσήμανε και στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου που συνεδρίασε τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός στην παρέμβασή του θα υπογραμμίσει ότι οι αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνησή του στο σύστημα υγείας εντάσσονται στον μεταρρυθμιστικό και προωθητικό χαρακτήρα της ατζέντας της.

«Καθώς βαδίζουμε προς την έξοδο από την πανδημία η χώρα θα πρέπει να είναι θεσμικά οπλισμένη ώστε να μπει δυναμικά στην μετα-Covid εποχή», ανέφερε χαρακτηριστικά και απευθυνόμενος στους υπουργούς του τους κάλεσε «να υποδεχτούμε το καλοκαίρι με κάτι που αυτή η κυβέρνηση ξέρει να κάνει πολύ καλά: να σχεδιάζει, να εργάζεται μεθοδικά και να φέρνει αποτελέσματα».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο γεγονός ότι από σήμερα, 1η Ιουνίου 2021, η Ελλάδα εντάσσεται στο πρώτο κύμα των χωρών που ενεργοποιούν το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid, γεγονός που «δηλώνει την ετοιμότητά μας για ένα πιο ασφαλές και πιο ελεύθερο καλοκαίρι».

Με αυτή την αφορμή, μάλιστα, συνεχάρη όλους όσοι συνεργάστηκαν προκειμένου μία ιδέα η οποία είχε πρώτα διατυπωθεί από την ελληνική κυβέρνηση πριν από κάποιους μήνες να γίνει αυτή τη στιγμή πράξη και η Ελλάδα να είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του σημαντικού ψηφιακού εργαλείου. «Σε συνδυασμό με την επιτάχυνση των εμβολιασμών και την σταθερή πτωτική πορεία των κρουσμάτων και των νέων εισαγωγών, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το πώς θα πάνε τα πράγματα το καλοκαίρι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Θέλοντας μάλιστα να επισημάνει ιδιαίτερα τη σημασία που δίνει στα θέματα της Υγείας, ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαίτερα σε ένα από τα πολλά νομοσχέδια που απασχόλησαν το υπουργικό συμβούλιο και αφορά την ανακουφιστική φροντίδα. Είναι, όπως είπε, «ένα καινοτόμο νομοσχέδιο το οποίο αντιμετωπίζει μία δύσκολη πραγματικότητα, της φροντίδας την οποία πρέπει να παρέχουμε όχι μόνο σε χρονίως πάσχοντες αλλά και σε ασθενείς τελικού σταδίου. Ένα πολύ ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα το οποίο πιστεύω ότι για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται από το Υπουργείο Υγείας ολιστικά και με την απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo