• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Η ασφάλεια των πολιτών πρέπει να είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης

lawandorder.gr 01-06-2021 07:04 Τελευταία ενημέρωση: 01-06-2021 07:05
Η ασφάλεια των πολιτών πρέπει να είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης
Αν δεν πείσεις τον μέσο πολίτη ότι λύνεις τα καθημερινά προβλήματα του, τότε δεν θα σου δώσει την ευκαιρία να οδηγήσεις την χώρα στο αύριο, όσο καλά και αν το έχεις σχεδιάσει….
Πριν από δεκαπέντε περίπου μέρες, αυτές εδώ τις στήλες, ασχολήθηκαν με το πρόβλημα που αφορά την ασφάλεια των πολιτών. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της καθημερινότητας.
Δυστυχώς, τις τελευταίες μέρες, η εγκληματικότητα έχει «χτυπήσει κόκκινο».
Θα πείτε, ότι τις τελευταίες μέρες «οι μαφιόζοι καθαρίζουν ο ένας τον άλλον». Μόνον που αυτή είναι η μια ανάγνωση του θέματος.
Υπάρχει όμως και η άλλη άποψη , σύμφωνα με την οποία, όλα αυτά αποδεικνύουν πως:
--- έχουμε πολλές μαφιόζικες ομάδες
--- Υπάρχει «ψωμί» (ναρκωτικά, προστασία εμπόριο λευκής σαρκός κλπ.), γι αυτό και αλληλοεξοντώνονται, για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι, άρα και το χρήμα
--- Δεν φοβούνται ιδιαίτερα , γιατί προφανώς δεν θεωρούν πως η αστυνομία μπορεί να τους κάνει κάτι ή έχουν «πλοκάμια» και εκεί.
Και όπως φαίνεται αυτή η δεύτερη άποψη, είναι αυτή που θα πρέπει να μας απασχολήσει και γιατί φαίνεται να είναι η σωστή, αλλά και γιατί , με τον ένα η τον άλλο τρόπο ακουμπάει όλους τους πολίτες.
Δεν είναι λοιπόν δυνατόν , η κυβέρνηση, η ηγεσία της αστυνομίας να μην βλέπουν αυτό το απλό ζήτημα που βλέπουμε όλοι οι άλλοι.
Και οφείλουν να κάνουν κάτι , έστω και τώρα , έστω και στο και πέντε, μια και εκεί φτάνουμε σιγά-σιγά.
Δεν έχει καμμιά σημασία αν είμαστε σε πολύ καλύτερη μοίρα από άλλες χώρες, που λένε ορισμένοι κυβερνητικοί παράγοντες. Αυτό που έχει σημασία είναι πως υπάρχει θέμα ασφάλειας των πολιτών και πρέπει ΑΜΕΣΑ να αντιμετωπισθεί.
Η κυβέρνηση οφείλει νομικά να φτιάξει τους όρους ώστε η τιμωρία των παρανομουντων να είναι πραγματική τιμωρία αλλά και να λύσει τα χέρια της αστυνομίας για να κινηθεί όπως αυτή ξέρει.
Και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να κινηθεί πιο δυναμικά, να βάλει στόχους , να έχει αποτελέσματα και να ψάξει «μέσα» στο σώμα της αστυνομίας , να βρει και να «αποκόψει», άρρωστα κύτταρα του.
Χρειάζεται ΑΜΕΣΗ, ΔΥΝΑΜΙΚΗ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ δράση ΤΩΡΑ. Πριν η κατάσταση γίνει ανεξέλεγκτη σε όλα τα επίπεδα
Δεν είναι λίγες οι κυβερνήσεις σε αυτό τον τόπο που επλήγησαν εκλογικά , ακόμα και έχασαν την εξουσία , γιατί υποτίμησαν τα ζητήματα της καθημερινότητας. Γιατί έβαλαν υψηλούς στόχους (και σωστά), τους οποίους μάλιστα μπορεί να πέτυχαν , όμως αδιαφόρησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μέσος πολίτης κάθε μέρα και το πλήρωσαν εκλογικά.
Αυτό δεν σημαίνει πως η κυβέρνηση θα πρέπει να κατατρώγετέ μόνον με τα καθημερινά, ότι θα πρέπει να ξεχάσει τα οράματα και το μέλλον.
Όχι. Οφείλει όμως να βλέπει παράλληλα και το σήμερα. Ας έχει έναν ξεχωριστό, εσωτερικό κυβερνητικό μηχανισμό που να παρακολουθεί την καθημερινότητα και να λύνει τα προβλήματα του τόπου , όσο ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του σχεδιάζουν (και σωστά) το αύριο.
Γιατί αν δεν πείσεις τον μέσο πολίτη ότι λύνεις και τα σημερινά προβλήματα του, τότε δεν θα σου δώσει την ευκαιρία να πας την χώρα στο αύριο….

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo