• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Οι οικογένειες Porsche και Piech μπορούν να συμμετάσχουν άμεσα σε πιθανή αύξηση κεφαλαίου της Porsche

Νίκος Μιχαλόπουλος 31-05-2021 16:41
Οι οικογένειες Porsche και Piech μπορούν να συμμετάσχουν άμεσα σε πιθανή αύξηση κεφαλαίου της Porsche
Η αξία της μάρκας σπορ αυτοκινήτων μπορεί να εκτιμηθεί από 55 δισεκατομμύρια έως 110 δισεκατομμύρια δολάρια
Οι οικογένειες Porsche και Piech είναι διατεθειμένες να αναλάβουν άμεσα το πλειοψηφικό μερίδιο στην μάρκα Porsche του Volkswagen Group, εάν η εταιρεία σπορ αυτοκινήτων προχωρήσει σε Split off, ανέφεραν δύο άτομα που γνωρίζουν καλά το θέμα αυτό.

Μια τέτοια κίνηση θα χαλάρωσε τη δέσμευση των οικογενειών στον όμιλο VW υπέρ της άμεσης ιδιοκτησίας της Porsche, η οποία χρονολογείται από το 1931 όταν και ιδρύθηκε από τον Ferdinand Porsche.

Οι εικασίες σχετικά με την εισαγωγή της μετοχής στις αρχές του τρέχοντος έτους περιλάμβαναν εκτιμήσεις για μια αυτόνομη αποτίμηση της Porsche που κυμαίνεται από 45 δισεκατομμύρια έως 90 δισεκατομμύρια ευρώ (55 δισεκατομμύρια έως 110 δισεκατομμύρια δολάρια), σε σύγκριση με 135 δισεκατομμύρια για τον όμιλο VW.

Ενώ λένε ότι μια πιθανή αρχική δημόσια προσφορά για την Porsche δεν είναι ψηλά στην ημερήσια διάταξη, η VW συνεχίζει να σταθμίζει τα σενάρια για μια λίστα, ανέφεραν οι άνθρωποι, προσθέτοντας ότι το βασικό εμπόδιο παρέμεινε η σύνθετη οργάνωση της VW.

Αυτή η οργάνωση δημιουργήθηκε προσεκτικά μετά την αποτυχημένη εξαγορά της VW από την Porsche το 2009, με αποτέλεσμα η VW να αποκτήσει το εμπορικό σήμα Porsche, ενώ οι οικογένειες Porsche και Piech έγιναν οι πιο σημαντικοί επενδυτές της VW.

Σήμερα, η εταιρεία χαρτοφυλακίου των οικογενειών, η Porsche Automobil Holding SE, κατέχει περισσότερα από τα μισά δικαιώματα ψήφου, καθώς και ποσοστό συμμετοχής 31,4% στο VW Group.

Δεν έχει ληφθεί απόφαση από τη VW σχετικά με το εάν θα χωρίσει ξεχωριστά την Porsche και δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα συμβεί τέτοια κίνηση, ανέφεραν οι πηγές. Η Porsche Automobil Holding και η VW αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Η πώληση ορισμένων δικαιωμάτων ψήφου στη VW στη συν-μέτοχο Κάτω Σαξονία, η οποία κατέχει μερίδιο 20 %, θα ήταν ένας τρόπος για τις οικογένειες να αποκτήσουν άμεση ιδιοκτησία στην ομώνυμη μάρκα, διατηρώντας παράλληλα τις επενδύσεις τους στον όμιλο, λένε οι αναλυτές της Stifel.

«Πιστεύουμε ότι αυτό το σενάριο θα ικανοποιούσε όλα τα μέρη», έγραψαν, προσθέτοντας ότι ενώ οι οικογένειες θα ανακτήσουν κάποιον έλεγχο της Porsche, η Κάτω Σαξονία θα έχει μια μειοψηφία αποκλεισμού και τα συνδικάτα θα είναι ευχαριστημένα για την εισροή μετρητών.

Ερωτηθείς για μια πιθανήR καταχώριση στις αρχές του μήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της VW Group Herbert Diess δήλωσε ότι η τρέχουσα ταμειακή ροή του ομίλου ήταν αρκετή για τη χρηματοδότηση μιας φιλόδοξης ανάκαμψης για να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο.

TAGS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo