• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Μπεχράκης: Πρόχειρη, ανεύθυνη και λάθος η έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για το κάπνισμα στην Ελλάδα

lawandorder.gr 31-05-2021 13:28 Τελευταία ενημέρωση: 31-05-2021 13:28
Μπεχράκης: Πρόχειρη, ανεύθυνη και λάθος η έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για το κάπνισμα στην Ελλάδα
"Δεν επιτρέπεται να λέγονται τέτοιου είδους υβριστικά ψέματα σε βάρος της χώρας μας", τόνισε ο κ. Μπεχράκης
Την πεποίθηση ότι δεν είναι ακριβής η έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες, με ποσοστό 42%, βρίσκονται στην πρώτη θέση των καπνιστών στην ΕΕ, εξέφρασε ο Παναγιώτης Μπεχράκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή "Καθρέφτης".

Όπως είπε ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος και πρόεδρος της Εθνικής Eπιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, πρόκειται για "λάθος, το οποίο θα καταγγελθεί από εμάς υπεύθυνα και επίσημα". "Δεν επιτρέπεται να λέγονται τέτοιου είδους υβριστικά ψέματα σε βάρος της χώρας μας", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν στο 42% προσθέσουμε και τα υπόλοιπα καπνικά προϊόντα (πούρα, στριφτά, ηλεκτρονικά τσιγάρα) - θα ξεπεράσουμε το 55%. Αυτό σημαίνει ότι πάνω από 1 στους 2 Έλληνες ενήλικες καπνίζει. Επειδή αυτό δεν συμβαίνει, θέλω να πω απερίφραστα ότι πρόκειται για λάθος της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας.

"Δεν συνάδει με την πραγματικότητα όπως τη βλέπουμε, ούτε με καμία άλλη έρευνα από αυτές που έχει κάνει η Ελληνική Στατιστική Αρχή", σημείωσε.

"Καλώ όποιον έκανε την έρευνα, να παρουσιάσει τα δεδομένα. Ελπίζω να μην έχει σκοπιμότητα, αλλά οπωσδήποτε πρέπει να διερευνηθεί. Θα καταγγελθεί στις αρχές της ΕΕ", υπογράμμισε ο κ. Μπεχράκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo