• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Συνάντηση Βορίδη-Βερβεσού: Διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας του Ειδικού Ληξιαρχείου, ιδρύεται ειδικό γραφείο εξυπηρέτησης δικηγόρων

Κατερίνα Μάνθου 31-05-2021 07:03 Τελευταία ενημέρωση: 31-05-2021 07:04
Συνάντηση Βορίδη-Βερβεσού: Διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας του Ειδικού Ληξιαρχείου, ιδρύεται ειδικό γραφείο εξυπηρέτησης δικηγόρων
Η βελτίωση της λειτουργίας του Ειδικού Ληξιαρχείου Αθηνών και η καλύτερη εξυπηρέτηση των δικηγόρων, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ) Δημήτρης Βερβεσός και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης

Η βελτίωση της λειτουργίας του Ειδικού Ληξιαρχείου Αθηνών και η καλύτερη εξυπηρέτηση των δικηγόρων, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ) Δημήτρης Βερβεσός και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Σύμφωνα με το ΔΣΑ κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκαν τα εξής, τα οποία μάλιστα περιλήφθηκαν και σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών:

1. Η δημιουργία ειδικού γραφείου εξυπηρέτησης δικηγόρων στο Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών, το οποίο θα λειτουργεί εντός της Υπηρεσίας και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου.

2. Η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας κατά μία ώρα. Έτσι, το Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών θα λειτουργεί για την εξυπηρέτηση των δικηγόρων και των πολιτών από τις 08:00 - 14:00 (αντί 08:00 - 13:00 που ίσχυε μέχρι σήμερα).

3. Η σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στο πλαίσιο του οποίου θα ανατεθεί σε δικηγόρους η υποστήριξη του έργου του Ειδικού Ληξιαρχείου Αθηνών και η εκκαθάριση των εκκρεμών φακέλων, προς το σκοπό αποκατάστασης της εύρυθμης λειτουργίας της Υπηρεσίας.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείου Εσωτερικών για το ίδιο θέμα αναφέρονται τα εξής: «Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο των ενεργειών που πραγματοποιεί για τη συνεχή και συνεπή βελτίωση της συνολικής λειτουργίας του ελληνικού Δημοσίου, πραγματοποίησε την Παρασκευή 28 Μαΐου συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσό με θέμα τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της λειτουργίας του Ειδικού Ληξιαρχείου με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του προς τους Έλληνες πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός εξήγγειλε τη διεύρυνση του ωραρίου εξυπηρέτησης του κοινού κατά μία ώρα. Συνεπώς, το ωράριο λειτουργίας της Υπηρεσίας πρόκειται να διαμορφωθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα ως εξής: Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 08:00 - 14:00 αντί 13:00 που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών (iRantevou) μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να προγραμματίσουν αυτοπρόσωπη συνάντηση με τους αρμόδιους υπαλλήλους του Ειδικού Ληξιαρχείου προκειμένου να διευθετήσουν τις υποθέσεις τους, ενώ από την Τετάρτη 9 Ιουνίου θα μπορούν να εξυπηρετηθούν εναλλακτικά και από το νέο ψηφιακό τηλεφωνικό κέντρο της Υπηρεσίας.

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης συμφώνησε με τον κ. Βερβεσό στη δημιουργία ειδικού γραφείου εξυπηρέτησης δικηγόρων, το οποίο θα λειτουργεί εντός της Υπηρεσίας και καθόλη τη διάρκεια του ωραρίου εξυπηρέτησης του κοινού. Επιπροσθέτως, συμφωνήθηκε να δρομολογηθεί η σύναψη μνημονίου συνεργασίας στο οποίο θα προβλέπεται η συνδρομή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της Υπηρεσίας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι με απόφαση του κ. Βορίδη, η Υπηρεσία του Ειδικού Ληξιαρχείου ψηφιοποιείται και διαλειτουργεί μέσω του Μητρώου Πολιτών, ενώ η διασύνδεσή του με τα ελληνικά Προξενεία σε όλο τον κόσμο θα έχει ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo