• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Tesla: Το Cybertruck φέρνει κέρδη πριν καν κυκλοφορήσει

lawandorder.gr 30-05-2021 18:05
Tesla: Το Cybertruck φέρνει κέρδη πριν καν κυκλοφορήσει
Σύμφωνα με ένα tracker κρατήσεων για το Tesla Cybertruck, η εταιρεία του 49χρονου Elon Musk έχει συμπληρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο παραγγελίες/κρατήσεις για το ηλεκτρικό ελαφρύ ανοιχτό φορτηγό της

Επιτυχία γίνεται το ανοιχτό φορτηγό της Tesla, παρά τα προβλήματα έγκρισης τύπου σε κάποιες πολιτείες.

Ο Elon Musk έδωσε συγχαρητήρια μέσω Twitter στον ομόλογό του στην Ford, Jim Farley, για τις 44.500 προπαραγγελίες, που έλαβε για το ηλεκτρικό φορτηγό F-150 Lightning τις πρώτες 48 ώρες μετά την αποκάλυψή του.

Η κίνηση του Musk να στείλει ένα… ξερό «Συγχαρητήρια!» στον επικεφαλής της Ford αφήνει πολλές ερμηνείες για συζήτηση. Μερικοί θα πουν ότι ήταν ειλικρινής, άλλοι ότι ήταν σαρκαστικός, ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι θα το θεωρούσαν απλά ως επαγγελματική ευγένεια. Άλλωστε, οι εταιρείες τους είναι ανταγωνιστές, αντίπαλοι και όχι εχθροί.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από οικονομικά sites, η χειρονομία του Musk αρχίζει να μοιάζει με το… χάιδεμα στο κεφάλι που μα έκαναν οι γονείς μας όταν μάθαμε για πρώτη φορά να δένουμε τα κορδόνια μας μόνοι μας. Σύμφωνα με ένα tracker κρατήσεων για το Tesla Cybertruck, η εταιρεία του 49χρονου Elon Musk έχει συμπληρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο παραγγελίες/κρατήσεις για το ηλεκτρικό ελαφρύ ανοιχτό φορτηγό της. Σε χρήματα αυτό μεταφράζεται σε σχεδόν 63 δις δολάρια.

 

Βέβαια η Tesla άνοιξε τις παραγγελίες από τότε που το Cybertruck εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο κοινό τον Νοέμβριο του 2019, κάτι που δεν συνηθίζεται, γιατί το αυτοκίνητο δεν ήταν ολοκληρωμένο. Μάλιστα δεν έχει λάβει ακόμη δελτίο αναγνώρισης και κυκλοφορίας σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει πως οι εξελίξεις μπορεί να ανεβάσουν τα ποσοστά ακύρωσης και άλλες μεταβλητές που ενδέχεται να επηρεάσουν τον αριθμό των ατόμων που θα πληρώσουν όλο το ποσό για το αυτοκίνητο. Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας, είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει.

 

Σύμφωνα με τον αλγόριθμο, που χρησιμοποιεί ο «ανιχνευτής» παραγγελιών (υπολογίζει ένα μέσο όρο προκαταβολών και πόσο μένουν ενεργές) ως τώρα έχουν συγκεντρωθεί 63 δις δολάρια. Αν ψάχνετε την αιτία που όλοι έτρεξαν να κλείσουν ένα Cybertruck, ήταν γιατί η προκαταβολή ήταν μόλις 100 δολάρια και μπορούσατε να τα πάρετε πίσω αν το μετανιώσετε.

Αν πάλι βάλετε κάτι παραπάνω κλείνετε την τιμή στα σημερινά επίπεδα, με το αυτοκίνητο να έχει τον full εξοπλισμό. Έτσι γλυτώνετε πιθανές αυξήσεις και έχετε σειρά προτεραιότητας αλλά δεν παίρνετε πίσω το ποσό αν το μετανιώσετε. Το αποτέλεσμα ήταν να συγκεντρωθούν στα ταμεία της Tesla 63 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επαναλαμβάνουμε πως ο αστρονομικός αυτός αριθμός είναι πρόβλεψη από αλγόριθμο και αλλάζει συνεχώς αλλά και πάλι ακόμη και να σταθεροποιηθεί στα 5 ή και 10 δις δολάρια είναι ένα καλό κέρδος.

 

TAGS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo