20.5 C
Athens
17.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Μετά το lockdown οι διαρρήκτες «σαρώνουν» σπίτια και καταστήματα – Παρατηρητής η ΕΛΑΣ (εικόνες)


    «Μπαράζ» κλοπών και διαρρήξεων με λεία χιλιάδες ευρώ καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στην Αττική με την αστυνομία να έχει… ξεμείνει σε συνθήκες lockdown και να παρατηρεί τους κακοποιούς να «αδειάζουν» σπίτια και καταστήματα.
    Μόνο την Πέμπτη σε τρεις περιπτώσεις, κακοποιοί αφαίρεσαν από Παπάγου, Αμπελοκήπους και Βύρωνα, 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες των θυμάτων. Στους Αμπελοκήπους, οι διαρρήκτες βρήκαν έναν κανονικό θησαυρό σε αποθήκη πολυκατοικίας επί της οδού Έσλιν, αρπάζοντας κοσμήματα και πολύτιμα αντικείμενα αξίας δυο εκατομμυρίων ευρώ. Οι κακοποιοί μπήκαν στην πολυκατοικία, που βρίσκεται σε απόσταση δυο τετραγώνων από την ΓΑΔΑ και κατευθύνθηκαν στον υπόγειο χώρο.
    Η κάτοχος της αποθήκης είναι μια συνταξιούχος γιατρός. Οι δράστες παραβίασαν δυο αποθήκες, έψαξαν με όλη τους την άνεση και αφού πήραν τα κοσμήματα, έγιναν «καπνός». Μια ακόμη διάρρηξη με την λεία ναν φτάνει 450 χιλιάδων ευρώ καταγγέλθηκε στην οδό Αρήτης στο Βύρωνα…
    Σύμφωνα με την καταγγελία άγνωστοι εισέβαλαν σε ισόγειο διαμέρισμα που ήταν κλειστό εδώ και έναν χρόνο καθώς η ιδιοκτήτρια του ηλικίας 90 ετών βρίσκεται στην Σάμο. Την καταγγελία έκανε ο γιος της, που διαπίστωσε την διάρρηξη. Το μπαράζ των διαρρήξεων την Πέμπτη, ολοκληρώθηκε στην οδό Κύπρου 9 στου Παπάγου, όταν οι ένοικοι διαμερίσματος 4ου ορόφου διαπίστωσαν πως άγνωστοι τους έκλεψαν 150.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ. Τα θύματα των διαρρήξεων, αλλά και η κοινωνία διαπιστώνει κενά στην φύλαξη των περιουσιών τους από την αστυνομία και ζητάει περισσότερη αστυνόμευση και περιπολίες στους δρόμους.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ