• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Περιφέρεια Αττικής: Προμήθεια του λιμενικού με περιπολικό για μεταφορά ασθενών

lawandorder.gr 29-05-2021 00:47 Τελευταία ενημέρωση: 29-05-2021 00:55
Περιφέρεια Αττικής: Προμήθεια του λιμενικού με περιπολικό για μεταφορά ασθενών
Η Περιφέρεια συνδράμει στην κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των νησιών της, τόνισε ο Γ. Πατούλης

Την προμήθεια περιπολικού σκάφους στο Λιμενικό Σώμα κατάλληλα διαμορφωμένου με υγειονομικό εξοπλισμό για την ασφαλή διακομιδή ασθενών, από τα νησιά του Αργοσαρωνικού, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής με πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020, ύψους 500.000 ευρώ και δικαιούχο το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Τη σύμβαση προμήθειας υπέγραψε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Πλακιωτάκης κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, τη συμμετοχή του γεν. γραμματέα Επενδύσεων Δ. Σκάλκου και άλλων περιφερειαρχών που συμμετέχουν στην προμήθεια 5 περιπολικών σκαφών συνολικού ύψους 2.5 εκατ. ευρώ, προς το Λιμενικό Σώμα με πόρους του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Πατούλης αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά του σκάφους (με μήκος 11 μ. και πλάτος 3,4 μ., με τον σύγχρονο ναυτιλιακό, μηχανολογικό και υγειονομικό εξοπλισμό), επισήμανε ότι η Περιφέρεια συνδράμει στην κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των νησιών της, έχοντας ως βασική προτεραιότητα -και μάλιστα ιδιαίτερα αυξημένη επ΄αφορμή της πανδημίας- την ασφάλεια των πολιτών. «Για τον λόγο αυτό εξασφαλίσαμε την προμήθεια του Λιμενικού με ένα νέο σκάφος με κατάλληλο υγειονομικό εξοπλισμό για τη διακομιδή ασθενών σε μονάδες υγείας άμεσα και με ασφάλεια, προκειμένου να λάβουν την αναγκαία υγειονομική περίθαλψη. Παραμένουμε έμπρακτα στο πλευρό των πολιτών, αυτή τη δύσκολη περίοδο», τόνισε ο περιφερειάρχης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo