• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Προτρέπουμε την Τουρκία να εγκαταλείψει το σύστημα S-400

lawandorder.gr 28-05-2021 22:51
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Προτρέπουμε την Τουρκία να εγκαταλείψει το σύστημα S-400
«Η απόκτηση του S-400 από την Τουρκία αντιβαίνει άμεσα στις δεσμεύσεις που ανέλαβαν όλοι οι Σύμμαχοι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ του 2016 στη Βαρσοβία για τη μείωση των εξοπλιστικών εξαρτήσεων από την Ρωσία»

Η θέση των ΗΠΑ για τους S400 δεν έχει αλλάξει, επαναλαμβάνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ΕΡΤ, με αφορμή τις συνεχείς πιέσεις που ασκεί η Άγκυρα για την έναρξη τεχνικών συζητήσεων για την διευθέτηση του προβλήματος.

Οι πιέσεις αυτές επανήλθαν, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια των συζητήσεων που είχε στην Άγκυρα η αναπληρώτρια ΥΠΕΞ Γουέντι Σέρμαν.

Η κα. Σέρμαν ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το βασικό πρόβλημα δεν είναι οι συζητήσεις τεχνικού ή πολιτικού χαρακτήρα και η Άγκυρα το γνωρίζει αυτό, όπως επίσης γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει για να λύσει το πρόβλημα».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημείωσε:

«Προτρέπουμε την Τουρκία να εγκαταλείψει το σύστημα S-400. Η απόκτηση του S-400 από την Τουρκία αντιβαίνει άμεσα στις δεσμεύσεις που ανέλαβαν όλοι οι Σύμμαχοι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ του 2016 στη Βαρσοβία για τη μείωση των εξοπλιστικών εξαρτήσεων από την Ρωσία.

Η αγορά του συστήματος S-400 από την Τουρκία θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της στρατιωτικής τεχνολογίας και του προσωπικού των ΗΠΑ και της Συμμαχίας και υπονομεύει τη συνοχή και τη διαλειτουργικότητα του ΝΑΤΟ. Παρέχει επίσης σημαντικά κεφάλαια στον αμυντικό τομέα της Ρωσίας, καθώς και στη ρωσική πρόσβαση στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και στον αμυντικό κλάδο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo