17.1 C
Athens
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Αποκλειστικό L&O: Αγωνία για τον Εφραίμ που δίνει μάχη με τον κορονοϊό – Τα προβλήματα υγείας ανησυχούν τους γιατρούς


    Απαγορεύεται οιαδήποτε αναπαραγωγή των αποκλειστικών ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Lawandorder.gr χωρίς την απαιτούμενη αναφορά στην πηγή αυτών. Σε αντίθετη περίπτωση, το νομικό τμήμα της ιστοσελίδας επιφυλάσσεται για την άσκηση όλων των απαιτούμενων νομικών ενεργειών.
    Στις 19:50 αναμένεται να φτάσει με ελικόπτερο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο γέροντας της μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους, Εφραίμ που δίνει μάχη με τον κορονοϊό.
    Σύμφωνα με πληροφορίες του L&O
    , θα φτάσει στην μονάδα covid Ευαγγελισμού με διαδικασία εξπρές, με ασθενοφόρο ιδιωτικού νοσοκομείου.
    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο ηγούμενος, βρίσκεται στις ευπαθείς ομάδες, καθώς πάσχει από ζαχαρώδη διαβήτη και η κατάσταση της υγείας του ανησυχεί τους γιατρούς.
    Ο Εφραίμ διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό πριν από λίγες ημέρες. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία, το τελευταίο 24ωρο και αποφασίστηκε η άμεση αεροδιακομιδή του στην Αθήνα, προκειμένου να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
    Ο ηγούμενος Εφραίμ γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου 1956 στην Περιστερωνοπηγή Αμμοχώστου στην Κύπρο.
    Οι γονείς του, Σωτήρης και Κυριακή Κουτσού είχαν άλλα τέσσερα παιδιά. Από μικρός είχε δείξει την θρησκευτικότητά του, αφού υπηρετούσε στην Εκκλησία του χωριού του, παρακολουθούσε μαθήματα βυζαντινής μουσικής και εξεδήλωσε την πρόθεσή του για να ιερωθεί. Αφού τελείωσε τον κύκλο της μέσης εκπαίδευσης στο Γυμνάσιο Λευκονοίκου, εισήχθη στην Ιερατική Σχολή Απόστολος Βαρνάβας στην Λευκωσία για να παρακολουθήσει μαθήματα με απώτερο σκοπό την Ιεροσύνη.
    Μετά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974, εκδιώκεται μαζί με την οικογένειά του από το χωριό του και βρίσκουν καταφύγιο στο χωριό Τερσεφάνου της επαρχίας Λάρνακας. Κατά την διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ο πατέρας του και δύο από τα μεγαλύτερα αδέρφια του πιάνονται αιχμάλωτοι από τους Τούρκους. Ο πατέρας του δεν βρέθηκε ποτέ.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ