23.2 C
Athens
17.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Πώς ο ΓΑΠ «έφαγε» τη θέση της Κεφαλίδου στη Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης


    Χοντρό παρασκήνιο είχε τις τελευταίες ημέρες η Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης. Σε αυτήν θα συμμετέχουν συνολικά 4 βουλευτές από τα εθνικά Κοινοβούλια των 27 χωρών, στο σύνολο δηλαδή 108 πολιτικοί.
    Είθισται τη θέση να καταλαμβάνουν μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Και εδώ αρχίζει το παρασκήνιο. Ο ΓΑΠ ήθελε πάση θυσία να είναι μέσα στους 4 της Ελλάδας και κατ’ επέκταση στους 108, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θεωρείου» της «Καθημερινής». Όμως υπήρχε μία λεπτομέρεια: δεν ήταν μέλος της Επιτροπής.
    Η πίεση του πρώην πρωθυπουργού προς όλες τις πλευρές ήταν μεγάλη ώστε να πάρει τελικά τη θέση ο ίδιος και όχι η Χαρά Κεφαλίδου, που ήταν η εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ στην Επιτροπή. Οπερ και εγένετο. Οι 4 εκπρόσωποι της Ελλάδας θα είναι τελικά ο Γιώργος μαζί με τους Δημήτρη Καιρίδη, Μαριέττα Γιαννάκου και Γιάννη Μπουρνούς από τον ΣΥΡΙΖΑ.
    Μάλιστα η συμμετοχή της Μαριέττας Γιαννάκου στη Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς ήταν σε πλήρη γνώση του Μαξίμου και επισφραγίστηκε μετά το «αντάρτικο» που έκανε για τη συνεπιμέλεια. Κάτι που σημαίνει πως η διαφοροποίησή της στο θέμα στο νομοσχέδιο δεν χάλασε τη σχέση της με την κυβέρνηση.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ