• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

«Βόμβα» από τον Τουρκικό Τύπο: Ελληνο-τουρκική συνάντηση με αντικείμενο τα σύνορα

Θανάσης Αργυράκης 28-05-2021 07:01 Τελευταία ενημέρωση: 28-05-2021 07:02
«Βόμβα» από τον Τουρκικό Τύπο: Ελληνο-τουρκική συνάντηση με αντικείμενο τα σύνορα
Κάνει λόγο για συνομιλίες στις 25-27 Μαΐου στην Αδριανούπολη και αναφέρει τα ονόματα των αξιωματούχων που συμμετείχαν

Συνάντηση στην Αδριανούπολη πραγματοποίησαν ελληνική και τουρκική αντιπροσωπεία για την «επαναχάραξη» των συνόρων των δύο χωρών, ισχυρίζεται μερίδα των τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης. 

Να σημειωθεί πως πέρυσι είχαν προκληθεί επεισόδια λόγω της ύψωσης του ελληνικού «φτάχτη» σε ορισμένα σημεία του Εβρου, ενώ είναι γνωστές οι αμφισβητήσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο.

Οπως υποστηρίζει η ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού, TRT, «οι αντιπροσωπείες της Ελλάδας και της Τουρκίας συναντήθηκαν στην Αδριανούπολη για την επαναχάραξη των συνόρων»(!). Σημειώνει, ακόμα ότι «εμπειρογνώμονες από τις δύο χώρες συζήτησαν για την επαναχάραξη των συνόρων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και αντάλλαξαν απόψεις, προσδοκίες και τους στόχους αμφότερων των χωρών».

Στη «διήμερη συνάντηση που έγινε σε αίθουσα ξενοδοχείου στην Αδριανούπολη», προσθέτει η ιστοσελίδα, «ο Χακάν Οζντεμίρ (Hakan Özdemir), επικεφαλής του Τμήματος Συνόρων του υπουργείου Εξωτερικών, ηγήθηκε της τουρκικής αντιπροσωπείας, και ο Αθανάσιος Λεούσης, επικεφαλής του Αεροναυτικού Τμήματος του υπουργείου Εξωτερικών, ηγήθηκε της ελληνικής».

Η συνάντηση, κατά το ίδιο δημοσίευμα, «επικεντρώθηκε στην επαναχάραξη των συνόρων και στις απόψεις των δύο πλευρών σε ζητήματα που σχετίζονται με τα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα».

Κατά τις συνομιλίες 25-27 Μαΐου «εκφράστηκε το όφελος της αμοιβαίας ανταλλαγής απόψεων σε σχετικά ζητήματα από αμφότερες τις αντιπροσωπείες, ενώ δόθηκε έμφαση στη βούληση περαιτέρω βελτίωσης των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας».

 
 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo