• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Αρπαγή 10χρονης στη Θεσσαλονίκη: Εντολή στην ανακρίτρια για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης - Η δήλωση της δικηγόρου κας Ανάσογλου

Ηλίας Ψυχογιός 26-05-2021 14:51
Αρπαγή 10χρονης στη Θεσσαλονίκη: Εντολή στην ανακρίτρια για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης - Η δήλωση της δικηγόρου κας Ανάσογλου
Με βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης η ανακρίτρια θα προχωρήσει σε περαιτέρω διερεύνηση και περαιτέρω άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της κατηγορουμένης

Εξελίξεις είχαμε τις τελευταίες μέρες στην υπόθεση που είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα πριν από περίπου ένα χρόνο, με την αρπαγή της 10χρονης από την 34χρονη στη Θεσσαλονίκη και τα στοιχεία για βιασμό, χορήγηση ναρκωτικών ουσιών και παιδική πορνογραφία που είχαν προκύψει.

Η κα Ανθούλα Ανάσογλου, δικηγόρος της οικογένειας της 10χρονης παραχώρησε αναλυτική δήλωση στο Lawandorder.gr με την οποία εξηγεί το αίτημα που υποβλήθηκε την Μεγάλη Τετάρτη από την ίδια ώστε η δικογραφία να επιστραφεί στην κύρια ανάκριση για επιπλέον διερεύνηση και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της κατηγορουμένης. Ο σκοπός του αιτήματος αυτού ήταν να ταυτοποιηθούν τα άτομα με τα οποία συνομιλούσε η κατηγορουμένη κατά τη διάρκεια των ημερών που είχε απαγάγει το παιδί και το περιεχόμενο των συνομιλιών αυτών.Η δικηγόρος κα Ανθούλα Ανάσογλου

Τονίζει επιπλέον η κα Ανάσογλου, ότι πλέον ο χρόνος πιέζει καθώς πλησιάζει η λήξη του 18μηνου της προσωρινής κράτησης της κατηγορουμένης και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος αν η δίκη δεν έχει ολοκληρωθεί, να βρεθεί και πάλι ελεύθερη εκτός φυλακής.

Ολόκληρη η δήλωση της κας Ανάσογλου στο Lawandorder.gr:

«Εκδόθηκε εχθές το βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αναφορικά με την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, της αρπαγής του βιασμού και της χορήγησης ναρκωτικών ουσιών της 10χρονης ανήλικης από τη Θεσσαλονίκη.

Η κατηγορουμένη δεν παραπέμπεται άμεσα σε δίκη, αλλά το βούλευμα εισηγείται την επιστροφή της δικογραφίας στην κύρια ανάκριση για περαιτέρω ανακριτικές πράξεις. Από την πρώτη στιγμή η πολιτική αγωγή, διαβάζοντας την κατάθεση της ανήλικης που δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν για τον τρόπο με τον οποίο περιγράφει τα γεγονότα, και η οποία έγινε όπως ορίζει ο νόμος, με παιδοψυχολόγο της αστυνομίας, έκρινε ότι το αδίκημα το οποίο διέπραξε η κατηγορουμένη δεν είναι αδίκημα που μπορεί να το διέπραξε μόνο ένας άνθρωπος.

Αναφορικά λοιπόν με τη διακίνηση πορνογραφικού υλικού, γιατί όλα τα στοιχεία τη δικογραφίας όπως laptop, ερωτικά βοηθήματα, αυτά που φάνηκαν στο σημειοματάριο τις τελευταίες μέρες, καταδείκνυαν ότι η αρπαγή έγινε ακριβώς για αυτό το σκοπό, και σίγουρα όχι για μεμονωμένη πράξη.

Στην ίδια κατάθεση της ανήλικης, περιγράφονται τηλέφωνα τα οποία σε συνειρμό και σε συνδυασμό με την κατάθεση της κατηγορουμένης η οποία αποδέχθηκε ότι συνομίλησε με φίλους της κλπ φαίνεται ξεκάθαρα λοιπόν ότι έχει συνομιλήσει με τρίτα άτομα.

Προτάθηκε προς τούτου αρχικά η άρση τηλεφωνικού απορρρήτου αναφορικά με το τηλέφωνο που χρησιμοποίησε η κατηγορουμένη.

Δυστυχώς υπάρχει ένα τεράστιο θέμα γραφειοκρατίας και πάρα πολλές φορές η άρση είναι πολύ χρονοβόρα.

Στην πορεία φάνηκαν οι αποδέκτες των τηλεφωνημάτων της κατηγορουμένης όμως το θέμα σταμάτησε εκεί, δεν ταυτοποιήθηκαν με συγκεκριμένα πρόσωπα.

Σε αίτηση που κατέθεσε η πολιτική αγωγή την Μεγάλη Τετάρτη, ζητούσε την επιστροφή του φακέλου της δικογραφίας στην κύρια ανάκριση, για να διαταχθεί περαιτέρω άρση τηλεφωνικού απορρήτου αναφορικά με τους αποδέκτες των τηλεφωνικών επικοινωνιών.

Το δύσκολο τώρα είναι ότι ο χρόνος τρέχει, βρισκόμαστε σχεδόν στους δώδεκα μήνες προσωρινής κράτησης της κατηγορουμένης και ξέρουμε όλοι ότι θα πρέπει να εκδικαστεί μέσα στο 18μηνο και να εκδοθεί η απόφαση.

Όλοι λοιπόν πρέπει να συνδράμουμε τώρα με οτιδήποτε γνωρίζουμε και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, και η πολιτική αγωγή στην ανακρίτρια, όσο πιο γρήγορα γίνεται για να μπορέσουν να φανούν οι συνεργοί τους οποίους μέχρι σήμερα υποστηρίζουμε ότι έχει η κατηγορουμένη».

Διαβάστε Περισσότερα:

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση αρπαγής ανήλικης

Απαγωγή 10χρονης στη Θεσσαλονίκη: Η 34χρονη της έδωσε ναρκωτικά – Τι αναφέρει η εισαγγελική πρόταση

Αρπαγή 10χρονης από τη Θεσσαλονίκη: Νέα έρευνα προς αναζήτηση συνεργών της 34χρονης

  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo