• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Επίθεση του «γκρίζου λύκου» Μπαχτσελί στον Μητσοτάκη για τη Θράκη, ενόψει επίσκεψης Τσαβούσογλου στην Ελλάδα

Θανάσης Αργυράκης 25-05-2021 19:05 Τελευταία ενημέρωση: 25-05-2021 19:07
Επίθεση του «γκρίζου λύκου» Μπαχτσελί στον Μητσοτάκη για τη Θράκη, ενόψει επίσκεψης Τσαβούσογλου στην Ελλάδα
Λίγες ημέρες μάλιστα πριν από την σχεδιαζόμενη επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Ελλάδα, ο Μπαχτσελί είπε ότι στη Θράκη δεν υπάρχουν Πομακοχώρια, ούτε και Ελληνόπουλα, αλλά «Τουρκόπουλα»

Επίθεση στον Ελληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε για «παραλήρημα» (!), εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος των «γκρίζων λύκων», ΜΗΡ, και συγκυβερνών δεκανίκι του κυβερνώντος κόμματος του Ερντογάν, AKP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Λίγες ημέρες μάλιστα πριν από την σχεδιαζόμενη επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Ελλάδα, ο Μπαχτσελί είπε ότι στη Θράκη δεν υπάρχουν Πομακοχώρια, ούτε και Ελληνόπουλα, αλλά «Τουρκόπουλα».

Ως γνωστόν, πριν από έξι ημέρες, Κ.Μητσοτάκης συνομίλησε διαδικτυακά με 17 μαθητές του Νηπιαγωγείου Πάχνης στην Ξάνθη, που ανήκουν στην ελληνική μουσουλμανική μειονότητα, με αφορμή την επιστροφή των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο σχολείο. Εκανε, δε, λόγο για Ελληνόπουλα και Πομακοχώρια.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με φημολογία, η τουρκική πλευρά φέρεται να έχει εκφράσει την επιθυμία, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και από εκεί να περιοδεύσει στη Θράκη.

Στην Ελλάδα ο Τσαβούσογλου με θέμα «τουρκικής» μειονότητας στις βαλίτσες του

Προ εβδομάδων, επίσης, στη συμπρωτεύουσα και στη Θράκη βρέθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, ο οποίος προέβη σε ιδιαίτερα επικριτικές δηλώσεις για την Ελλάδα και για την «καταπίεση» της «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη.

Μήπως ήρθε η ώρα να επισκέπτονται Έλληνες υφυπουργοί Εξωτερικών Ίμβρο, Τένεδο, Πόντο και ελληνική μειονότητα;

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αρχηγού του MHP στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του, ο ίδιος ανέφερε:

«Στις 18 Μαΐου 2021, ο Έλληνας πρωθυπουργός χρησιμοποίησε εκφράσεις που δεν μπορούμε να χωνέψουμε απευθυνόμενος, μέσω τηλεδιάσκεψης, σε μαθητές και δασκάλους του δημόσιου Νηπιαγωγείου στο Paşevik (σ.σ. Πάχνη) της Ξάνθης. Αποκάλεσε το χωριό Πομακοχώρι και τα Τουρκόπουλα Ελληνόπουλα. Συμπεριφέρθηκε λανθασμένα και έπεσε σε παραλήρημα.

Εκείνα τα παιδιά είναι Τουρκόπουλα και το Paşevik δεν είναι Πομακοχώρι. Τι θα πει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε αυτές τις πολιτικές αφομοίωσης και φασισμού της Ελληνικής Κυβέρνησης; Δεν είναι ρατσισμός να αποκαλούνται τα Τουρκόπουλα Ελληνόπουλα; Δεν έχουν δικαίωμα να ομιλούν για ανθρωπιά αυτοί που εξοργίζονται όταν τίθεται ζήτημα για Μουσουλμάνους και Τούρκους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo