• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Δίκη Siemens: Στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου τον Σεπτέμβριο οι κατηγορούμενοι

Κατερίνα Μάνθου 25-05-2021 16:56
Δίκη Siemens: Στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου τον Σεπτέμβριο οι κατηγορούμενοι
Όλοι τους θα δώσουν εξηγήσεις για την κατηγορία ότι ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο μέσα από τη σύμβαση με τη Siemens για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ
Στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου – Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων – θα καθίσουν και πάλι, στις 3 Σεπτεμβρίου, οι καταδικασθέντες για την υπόθεση της Siemens. Όλοι τους θα δώσουν εξηγήσεις για την κατηγορία ότι ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο μέσα από τη σύμβαση με τη Siemens για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε τεθεί ζήτημα παραγραφής για ένα μεγάλο μέρος των κατηγοριών. Και αυτό καθώς υπόθεση βρίσκεται εδώ και 15 χρόνια στο «μικροσκόπιο«» των αρχών και είναι χαρακτηριστικό πως από τους 54 αρχικά εμπλεκόμενους όλα αυτά τα χρόνια οι δέκα είχαν φύγει από τη ζωή.

Υπενθυμίζεται πως σε πρώτο βαθμό για ξέπλυμα μαύρου χρήματος καταδικάστηκαν 22 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων τα πρώην στελέχη της Siemens Hellas, Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Πρόδρομος Μαυρίδης και τα πρώην στελέχη της Siemens Γερμανίας, Χάϊνριχ Φον Πίρερ, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, Ράιχαντ Σίκατζεκ, κ.ά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo